Vrouw laat geniale Life Hack zien voor grote irritatie in het vliegtuig

Life Hacks Julia Osendarp 30 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Oké, het is inderdaad altijd een beetje behelpen tijdens een vliegreis. En mocht je lange benen hebben, kan het behoorlijk irritant zijn als de persoon voor je de hele vlucht de vliegtuigstoel naar achteren klapt. Een vrouw deelde een trucje voor hoe je subtiel kunt duidelijk maken dat je hier niet van gediend bent.

Om te beginnen: je kunt de passagier voor je natuurlijk ook gewoon vriendelijk vragen of hij of zij de stoel weer terugklapt (na een dutje of rustmoment), maar deze Australische mevrouw vond een andere manier om haar irritatie kenbaar te maken.

Vliegtuigstoel naar achter klappen

In het Australische radioprogramma Fitzy and Wippa (with Kate Ritchie) kwam de vliegtuig-irritatie ter sprake. Een luisteraar belde naar de radioshow en deelde haar truc voor lange vliegreizen.

Ze vertelt dat ze daarvoor de airconditioning, die boven de stoelen zitten, gebruikt. Boven iedere stoel zit namelijk een kleine airco die koude lucht blaast en als je weleens gevlogen hebt, weet je dat je de blazer kunt verstellen. “Je kunt die draaien in de richting die je zelf wil. Ik zet de airco in zo’n geval op maximum en richt die op het gezicht van de persoon voor me”, vertelt ze aan de presentatoren.

Slimme truc

De presentatoren blijken onder de indruk van de tip en vinden het een erg slimme truc. Want mocht de passagier zich ergeren aan de blazende lucht, moet hij of zij toch vragen of de blazer uit kan. Dat is hét moment waarop je ook de naar achter geklapte stoel kunt benoemen. Het voor wat, hoort wat principe.

@fitzywippakate

Would you dare do this? 😂 #fitzyandwippa #travelhack #airplanehack #traveller

♬ original sound – Fitzy & Wippa – Fitzy & Wippa W Kate Ritchie

Geen slippers in het vliegtuig

Onze collega’s van Metro schreven eerder over waarom je geen slippers moet aantrekken in het vliegtuig. Volgens een stewardess van luchtvaartmaatschappij American Airlines is het erg onverstandig om met dit schoeisel in een vliegtuig te zitten. En daar zit een best belangrijke reden achter. Wist je trouwens al dat er een meesterlijke tactiek bestaat om van je jetlag af te komen? Je leest ‘t hier.

Waarom jij je iPhone het best met het scherm omlaag neer kunt leggen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen