WANT2SEE: Disney knalt met Mandalorian en Netflix komt met live-uitzending

Pop-Culture Jeroen Kraak 3 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Het is weer weekend en dus heb je de tijd om een heerlijke film of serie op te zetten. Er staat inmiddels zoveel op Netflix, Disney+ en HBO Max dat je niet meer weet wat je moet kijken. WANT helpt je en zet vijf nieuwe releases op een rijtje, zodat je niets hoeft te missen.

Het kan je niet ontgaan zijn – mede door onze fantastische podcast – dat het de week van The Mandalorian is. Seizoen 3 is eindelijk begonnen. Natuurlijk staat de Disney+-knaller in dit overzicht, maar er zijn ook nog vier andere toppers. Ook Netflix en SkyShowtime hebben flink wat in petto.

De 5 series en films die je op Netflix, Disney+ en de rest moet kijken

Goed, we laten je niet langer meer wachten wat onze aanbevelingen zijn voor Disney+, Netflix en SkyShowtime. Hier komen ze!

#1 The Mandalorian (seizoen 3) | Disney+

Laten we maar beginnen met wat we hebben benoemd. Niet Netflix, maar The Mandalorian. Hoewel we Grogu en Mando al zagen in The Book of Boba Fett, zijn de twee nu weer terug voor de derde reeks van deze topserie. De twee gaan weer samen op avontuur. Op welke planeten komen de twee nu weer en wat gaan ze daar beleven? Zien we weer bekende gezichten terug?

Genoeg vragen dus waarop we de komende weken antwoord krijgen. Zoals we van Disney+ gewend zijn, komt er elke week een nieuwe aflevering online, dus voorlopig ben je nog wel even zoet.

#2 Chris Rock: Selective Outrage | Netflix

Het is dat Chris Rock al ontzettend bekend is, anders konden we zeggen dat hij met één klap beroemd werd tijdens de Oscar-uitreiking van vorig jaar. Hij werd daar onder handen genomen door Will Smith. Hoewel we Rock vooral kennen als acteur is hij ook een geweldige comedian.

Nu is hij terug op Netflix voor een comedy-special. Het bijzondere is dat deze show op Netflix live is. Zo kijk je direct thuis op de bank mee met deze voorstelling. Wel moet je even opblijven want hij is zaterdag om 4:00 uur ‘s ochtends. Er is ook een pre- en aftershow.

#3 Abbott Elementary (seizoen 2) | Disney+

Deze serie is oorspronkelijk gemaakt voor Hulu, maar die streamingdienst is niet aanwezig in Nederland. Dat betekent dat we ‘m gewoon kunnen kijken via Disney+. Deze serie is een zogenaamde mockery, een komedie waarbij de hoofdrolspelers ook apart toelichting geven, iets wat je kent van The Office.

In plaats van een kantoor speelt Abbott Elementary zich af op een school in Philadelphia. We zien de leraren en een toondove directeur die ondanks allerlei tegenslagen toch het beste ervan proberen te maken. Het eerste seizoen was uiterst succesvol en scoorde een 8,2 op IMDb.

#4 Beast | Sky Showtime

Beast was eerder te zien in de bioscoop, maar is nu voor het eerst op de streamingdiensten te vinden. In deze thriller volgen we een vader en zijn twee tienerdochters die in Zuid-Afrika door een bloeddorstige leeuw worden opgejaagd. Tja, dat is een keer wat anders dan een doorgesnoven beer.

De hoofdrol is voor Idris Elba en zoals we hem kennen, moet hij weer vechten om te overleven. Hoe dit afloopt zie je op SkyShowtime.

#5 Finding Michael | Disney+

Disney+ heeft dit weekend wel erg veel te bieden want dit is al de derde titel van de streamingdienst in de lijst. Iets wat vooral gewoontjes is Voor Netflix. Finding Michael is echter wel een totaal andere serie van Disney-shows in deze lijst.

In 1999 bereikte Michael Matthews als jongste Brit de top van de Mount Everest. Drie uur later verdween hij en werd daarna nooit meer teruggevonden. 23 jaar later gaat zijn broer Spencer Matthews, die ook ondernemer en omroeper is, op reis om hem te vinden. Samen met een bergingsteam staat hij voor extreme uitdagingen.

Netflix scoort als een malle met serie die Mocro Maffia doet vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen