Op je dashboard: Waze ondersteunt nu ook CarPlay

Apple rmens 24 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Voorheen kon je met CarPlay alleen de Apple Maps-app om te navigeren gebruiken, maar dat is sinds iOS 12 definitief verleden tijd. Door de nieuwe iOS-versie kunnen ook navigatie-apps van derden naar het dashbaord komen. De eer van eerste navigatie-app voor CarPlay ging vorige week naar Google Maps, maar ook Waze is er snel bij en nu op je dashboard beschikbaar.

Om Waze met CarPlay te gebruiken, dien je de nieuwste versie van de iOS-app te installeren. De navigatie-app die leunt op informatie van andere automobilisten zal daarna vanzelf op het CarPlay-scherm verschijnen.

Waze op je dashboard met CarPlay

Veel CarPlay-apps zijn gebaseerd op standaard lay-outs die Apple beschikbaar stelt. Dat is niet meer dan logisch, want er mogen niet al te veel elementen zijn die afleiding kunnen veroorzaken. Voor navigatie-apps is Apple echter een beetje soepeler. Ze kunnen hun eigen data en kaarten op het dashboard gebruiken. Waze heeft dan ook alle functies die je kent uit de iOS-app.

Dat wil zeggen dat je ook vanaf het dashboard files, werkzaamheden, politie, ongelukken en meer kunt melden. Meldingen van andere automobilisten komen ook als notificatie bovenin het scherm binnen. Heb je CarPlay en gebruik je Waze? Aarzel dan niet om ons je screenshots en ervaringen te sturen.

Waze CarPlay 003
Routekaart – Klik/tap voor groter.
Waze CarPlay 002
File melden – Klik/tap voor groter.
Waze CarPlay 001
Andere hinder melden – Klik/tap voor groter.

Meer apps op komst

Waze is een van de eerste, maar niet de enige maker van kaarten- en navigatie-apps die de iOS-versie voor het dashboard ondersteunt. Flitsmeister en TomTom werken ook aan een versie voor op het dashboard. De eerste twee apps zullen nog dit jaar beschikbaar zijn, maar TomTom neemt tot 2019 de tijd. Iets anders dan Waze? Google Maps is ook al beschikbaar. (Zie → Google Maps nu ook op je dashboard dankzij CarPlay)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen