WhatsApp gaat aan de haal met geliefde iPhone en Android-functie

Apps Jeroen Kraak 22 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Een van de beste iPhone- en Android-functies komt binnenkort naar WhatsApp, waardoor de berichtendienst aanzienlijk gebruiksvriendelijker wordt.

Veel mensen gebruiken WhatsApp om bestanden zoals documenten en foto’s door te sturen, wat vrij omslachtig is, aangezien dat veel eenvoudiger kan. Zo heeft Apple daar bijvoorbeeld AirDrop voor, en maakt Android gebruik van Quick Share.

AirDrop en Quick Share zijn hartstikke handig, maar er is een probleem. Je kunt alleen AirDroppen van het ene naar het andere Apple-apparaat, en voor Quick Share geldt hetzelfde, maar dan alleen met Android-apparaten. WhatsApp wil dat veranderen.

WhatsApp komt met de ideale iPhone- en Android-functie

WhatsApp werkt hard aan de People Nearby-functie die ongeveer hetzelfde werkt als AirDrop en Quick Share. Hierdoor wordt het eenvoudiger om bestanden te versturen tussen verschillende WhatsApp-gebruikers. Het fijne is dat dit ook moet kunnen tussen iPhone en Android. Je hoeft bestanden dus niet meer te mailen of te versturen in de app zelf.

Om van de functie gebruik te maken, moeten de zender en ontvanger allebei de optie aanzetten. Het is echter ook mogelijk om de app te openen en een deelversie te sturen.

WhatsApp gaat aan de haal met geliefde iPhone en Android-functie
De nieuwe functie. (Afbeelding: WABetaInfo)

Het fijne aan de functie op WhatsApp is dat ook deze bestanden versleuteld blijven. Niemand kan dus zomaar de bestanden die je verstuurt onderscheppen. Ook blijven telefoonnummers verborgen, zodat je ook bestanden kunt delen met mensen die niet in de contacten staan van je iPhone of Android.

Nog even wachten op de definitieve versie

Met WhatsApp krijg je dus een extra optie om bestanden te delen met anderen. Toch is het nog wel even afwachten wat er allemaal echt mogelijk is. Het zou kunnen zijn dat er een bepaalde limiet qua bestandsgrootte wordt ingesteld.

De nieuwe functie voor WhatsApp bevindt zich nog in de betaversie, meldt WABetaInfo. Het is dus de vraag wanneer we deze in de definitieve versie zullen zien.

Android Auto: voor welke auto’s is het systeem geschikt?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen