Naast Sherlock Holmes 3 lijken ook deze films niet meer te komen

Films & Series Rik Claessen 22 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Je zal maar lekker worden gemaakt door filmproducenten met een sequel waar je lang op wacht. Vervolgens wordt de stekker uit het project getrokken. Het gebeurde niet alleen bij Sherlock Holmes, maar ook bij deze andere films.

Je geluk kan niet meer op wanneer er een hele gave film wordt aangekondigd. Zeker als er nog geen releasedate bekend is. Het is dan extra zuur als er na de aankondiging geen nieuws meer over de film verschijnt.

Deze films zitten hoogstwaarschijnlijk in ontwikkeling hell. Ergens in het productieprocess zit een kink in de kabel waardoor de film niet verder gemaakt wordt. Van gedoe met filmrechten tot geldproblemen of weinig animo. Deze films lijken maar niet te verschijnen.

Films die nooit kwamen: Sherlock Holmes 3

Het bekendste voorbeeld van een film die er maar niet lijkt te komen is Sherlock Holmes 3. Ooit werd ons een vervolg op de geniale Sherlock Holmes reeks met Robert Downey Jr. in de hoofdrol beloofd. Er zijn wel andere Sherlockachtige films en series verschenen. Toch zijn ze niet hetzelfde als deze reeks.

En dat is zonde. Deze films werden beschouwd als een van de beste moderne aanpassingen van het werk van Arthur Conan Doyle. Beide films waren een box office-succes en een derde aflevering werd kort na de release van Sherlock Holmes: A Game of Shadows in 2011 aangekondigd. Sindsdien zijn de oorspronkelijke regisseurs en scenarioschrijver vervangen en is het releasevenster van de film gepusht vanwege de COVID-19-pandemie.

Net als de nieuwe Sherlock Holmes lijken deze films er nooit te komen
(Afbeelding: Warner Bros)

World War Z 2

Niet veel later na de laatste Sherlock Holmesfilm werden we nogmaals getrakteerd in de bioscoop. Dit keer met een erg vermakelijke zombiefilm met Brad Pitt in de hoofdrol. World War Z werd de meest winstgevende zombiefilm aller tijden.

Daarom werd er al vrij snel gesproken over een tweede deel. Het zou nog vier jaar duren voordat regisseur David Fincher weer aan boord bij het project zou zijn. Helaas van korte duur. In 2019 haalde Paramount officieel een streep door het filmplan, naar verluidt vanwege het Chinese verbod op zombiefilms. Helaas voor ons krijgen we waarschijnlijk nooit een World War Z 2.

Net als Sherlock Holmes zal World War Z moeten wachten op een vervolg
(afbeelding: Paramount)

Misschien is er nog hoop. Deze zombiefilm kreeg naar bijna 20 jaar ook een vervolg:

Deze zombieklassieker krijgt eindelijk een vervolg

Films die nooit kwamen: Zootopia 2

Zootopia was een groot succes in 2016. De film heeft zelfs een Academy Award voor Beste Animatiefilm gewonnen. Een vervolg ligt voor de hand. Er is al een tv-spin-off verschenen, maar een filmvervolg lijkt nog ver weg.

De film zou ergens dit jaar in productie gaan. Maar dat was ook het geval bij Sherlock Holmes toentertijd, en dat leverde dus ook niks op. Pas als we een releasedate hebben kunnen we vooruit gaan kijken naar deze verrassend leuke kinderfilm.

Zootopia 2 gaat misschien dit jaar in productie, maar net als bij Sherlock Holmes geeft dat geen garanties.
(afbeelding: Disney)

Men In Black 4

Niet al te lang geleden is er wel een nieuw Men In Black-deel verschenen. Maar dit was een spin-off van de originele trilogie met Will Smith en Tommy Lee Jones. Hoewel deze spin-off met Chris Hemsworth leuk was, had het niet dezelfde magie van de eerste drie films.

Daarom missen we de samenwerking tussen Tommy Lee Jones en Will Smith, iets wat we maar al te graag in een deel 4 terug zouden zien. Helaas is het na het verschijnen van Men In Black: International erg stil geweest van de intergalactische monsterjagers.

Net als de nieuwe Sherlock Holmes lijken deze films er nooit te komen
(Afbeelding: Sony Pictures)

Sommige series of films krijgen ver in het productiestadium te horen dat ze moeten stoppen.

Onzin, al helemaal als het om deze series gaat:

Deze gecancelde Netflix-series verdienen een tweede kans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen