WhatsApp werkt binnenkort niet meer op deze oude iPhones

Apps Wesley Akkerman 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp werkt binnenkort niet meer op twee oude iPhone-modellen. Gebruik je die smartphones nog? Dan moet je naar alternatieven zoeken. Het gebeurt vaker dat de berichtendienst ondersteuning voor bepaalde smartphones stopzet. Vroeg of laat komen alle oude modellen een keertje aan de beurt. Wie is er nu de sjaak?

De redactie van WABetaInfo meldt dat mensen met een iPhone 5 en iPhone 5C over enkele maanden geen toegang meer hebben tot WhatsApp. Dat baseert de website op basis van informatie uit een recente bèta van de chatapp. De site heeft een behoorlijk goede trackrecord als het gaat om informatievoorziening.

WhatsApp op je oude iPhone

We hebben dus geen reden om te twijfelen aan het nieuws. De informatie komt immers direct bij WhatsApp vandaan. Hoewel het dus slecht nieuws is dat eigenaars van deze iPhone het binnenkort zonder moeten doen, is er wel een gouden rand. Het duurt namelijk nog even voordat het zover is, blijkt uit dezelfde gegevens.

Telegram WhatsApp Facebook
De apps van WhatsApp, Facebook en Telegram. (Afbeelding: ANP XTRA / Lex van Lieshout)

Zoals het er nu naar uitziet beëindigt WhatsApp namelijk de ondersteuning voor iOS 10 en 11 op 24 oktober aanstaande. Aangezien de iPhone 5 en 5C geen iOS 12 kunnen downloaden, vis je als eigenaar van die telefoons dus achter het net. Je hebt nu tot en met eind oktober om te voorkomen dat je dat doet.

Ontwikkelingen mogen niet stilstaan

Het nieuws krijgt extra gewicht als we kijken naar de officiële website van WhatsApp. Daar vinden we namelijk een pagina waarop staat dat de dienst het beste werkt met iOS 12, en dus de iPhone 5S. De taal op de website lijkt gebruikers dus in elk geval voor te bereiden op de aanstaande veranderingen.

WhatsApp blaast nieuw leven in meest verwaarloosde functionaliteit

Hoewel het natuurlijk vervelend is wanneer ondersteuning voor bepaalde systemen beëindigd wordt, is het niet vreemd. De app is namelijk constant in ontwikkeling. En bepaalde updates werken simpelweg niet (goed) op oudere apparaten en besturingssystemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen