Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp: deze nieuwe functie voorkomt een hoop ergernis

WhatsApp test op dit moment een nieuwe functie die een hoop irritatie wegneemt. Het pakt dit keer de spraakberichten aan.

Het was even schrikken toen WhatsApp er vorige week uit lag. In een keer had iedereen een oase van rust zonder berichten. In plaats van het gebruiken van de app, moesten we weer ouderwets bellen en sms’en of andere apps gebruiken om te communiceren met vrienden en familie. WhatsApp werkt nu niet alleen aan de betrouwbaarheid van de dienst om zulke problemen te voorkomen, maar ook om de dienst te verbeteren.

Spraakberichten in WhatsApp

Een van de functies die veel wordt gebruikt bij WhatsApp zijn de spraakberichten. Het is een handige manier van communiceren want je hoeft niet te typen, maar kunt toch snel zeggen wat je wil zonder dat je iemand hoeft te bellen. De berichtendienst komt nu met een aantal verbeteringen die het communiceren met je stem nog makkelijker moeten maken.

De speurders van WABetaInfo zijn weer diep in de codes gedoken van de komende versies van WhatsApp. In de nieuwste versie voor zowel Android als iOS komt het met een handige nieuwe functie voor spraakberichten. Je kunt nu tijdens het opnemen van een boodschap deze pauzeren. Handig als je een lang bericht wil inspreken maar halverwege vergeet wat je wil zeggen, of dat je juist even iets moet opzoeken. Het scheelt meteen ook weer veel berichten onder elkaar wat ook irritant kan zijn. In onderstaande video zie je hoe de WhatsApp-functie werkt.

Nog even wachten

Zoals gezegd is deze functie nog niet uit en moet deze nog naar de beta komen. In de beta wordt eerst getest of de functie goed werkt en of deze daadwerkelijk wat toevoegt. Mocht het tijdens de betaversie goed gaan, dan komt deze uiteindelijk naar de definitieve versie van WhatsApp. Helaas gaat dit nog wel even duren, aangezien de functie nog niet in beta is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!