WhatsApp geeft mensen vandaag geanimeerde Emoji

Apps Mark Hofman 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is, zoals we al vaker deze weken hebben gezegd, het jaar lekker begonnen. De applicatie is zichzelf als een gek aan het ontwikkelen met nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Zo ook vandaag.

Het bedrijf achter WhatsApp is druk bezig geweest met het testen van nieuwe Emoji. Kort geleden werd bekend dat het bedrijf bezig was met het ontwikkelen van gekleurde hartjes die bewegen. Vandaag worden ze ook daadwerkelijk uitgerold.

Geanimeerde Emoji op WhatsApp

WhatsApp rolt vandaag geanimeerde hartjes uit voor een aantal testers van de applicatie. Het gaat om betatesters die toegang hebben tot versie 22.2.72 van de consumentenversie en 22.2.72 van de zakelijke versie.

Vanaf vandaag zijn deze testers in staat om gekleurde, bewegende, hartjes te sturen naar hun contacten. De hartjes waren tot op heden alleen beschikbaar in het rood. Nu is het ook mogelijk om op WhatsApp een oranje, geel, groen of blauw hartje te sturen dat beweegt.

WhatsApp geanimeerde Emoji
In verschillende kleuren! (Afbeelding: WABetaInfo)

Het enige nadeel voor de testers is dat reguliere gebruikers nog geen toegang hebben tot de gekleurde en geanimeerde Emoji. Het is alleen mogelijk om deze te sturen naar mensen die ook alvast toegang hebben gekregen.

Alleen beschikbaar voor iOS

Het is overigens de vraag of WhatsApp de functionaliteit binnenkort al uitrolt of dat het nog even duurt. Eerder werd al duidelijk dat de Android-versie van de applicatie ook voorzien zou worden van de hartjes. Echter is het zo dat het bedrijf alsnog geen testversie van Android heeft voorzien van de functionaliteit, maar juist meer iOS-testers toegang heeft gegeven.

Of het bedrijf de feature eerst uitrolt voor iOS en later pas voor Android, of dat het eerst Android nog test, is dus nog niet bekend. Er is in ieder geval nog geen verwachte releasedatum voor de geanimeerde Emoji.

WhatsApp gaat hard in 2022

Hoe je het ook went of keert: WhatsApp gaat als de brandweer in 2022. Het bedrijf, dat in handen is van Meta, is druk bezig met het testen en ontwikkelingen van nieuwe functionaliteiten. Zo bracht het onlangs vernieuwde meldingen uit voor ontwikkelaars en consumenten met toegang tot de testversie van de app.

WhatsApp: 5 geheime trucjes waar je het bestaan niet vanaf wist

Wil je alle ontwikkelingen op de voet volgen? Check dan zeker even deze pagina op onze website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen