Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 14 jan 2021

WhatsApp krijgt een nieuwe functie die we nu nog allemaal missen

WhatsApp komt binnenkort met een nieuwe functie waar we al lang op zitten te wachten. Chats worden nog overzichtelijker dan voorheen.

WhatsApp is ondanks alle recente gebeurtenissen rondom Facebook nog steeds de meest populaire berichtendienst. Hoewel vanwege wijzigende algemene voorwaarden meer mensen naar Telegram en Signal overstappen is het natuurlijk lastig als je contacten dat ook niet. Gelukkig zijn er desondanks nog wel ontwikkelen bij WhatsApp die wel positief zijn.

Lees later op WhatsApp

Zo komt WhatsApp met een lees later functie. Deze functie is eigenlijk niet helemaal nieuw maar vervangt wel een andere optie die we al langer kennen: het archiveren van chats. Het heeft echter flink wat verbeteringen ten opzichte van haar voorganger, wat alles nog makkelijker gaat maken.

Hoewel de nieuwe functie van WhatsApp misschien op een soort bookmarkfunctie lijkt, is het dat niet. Je schuift gewoon chats weg waar je op het moment niet op zit te wachten en krijgt er verder ook geen notificaties over. Dat betekent ook dat nieuwe berichten geen melding geven, wanneer je voor de chat lees later hebt aangevinkt. Hoewel je dus geen meldingen krijgt, zijn de chats later wel weer makkelijk terug te vinden. Er komt namelijk een snelkoppeling bovenin je chatoverzicht.

Nooit meer last van irritante groepsapps

Het is natuurlijk een ideale functie in WhatsApp waar we al een tijdje op wachten. Het is fijn om bijvoorbeeld een hyperactieve groepschat even weg te schuiven als je er totaal geen zin hebt. Gelukkig is het ook weer makkelijk om een chat weer terug te zetten in je gewone overzicht als je er wel weer aan toe bent.

De nieuwe WhatsApp-functie is nu te vinden in de beta-versie van WhatsApp op Android, meldt WaBetaInfo. Dat is versie 2.21.2.2. Mocht je vaker de nieuwe functies als eerste willen testen dan kun je ook deelnemen aan het testprogramma via Google Play.

WhatsApp werkt aan nog veel meer nieuwe functies voor de toekomst. Wil je weten welke veranderingen we nog meer verwachten? Lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
WhatsApp krijgt een nieuwe functie die we nu nog allemaal missen
Sluiten