WhatsApp naar Signal: zo neem je eenvoudig al je groepsgesprekken mee

Apps Lisanne Beijen 2 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Niet iedereen is blij met de recente veranderingen in WhatsApp’s algemene voorwaarden. Hebben deze veranderingen, of een andere reden, ervoor gezorgd dat je overstapt naar Signal? Good for you! Signal staat namelijk bekend om een grote(re) mate van privacy op het platform.

WhatsApp na al die jaren verlaten is toch best spannend. Als je vrienden ook overstappen is het in ieder geval een iets minder eenzame bende op de chat. Groepsgesprekken zomaar meenemen van WhatsApp naar Signal kan echter niet in verband met de end-to-end encryptie. Toch is er een manier om je groepen over te zetten naar de nieuwe chat-app.

Overstappen van WhatsApp naar Signal: begin bij het begin

Om groepsgesprekken van WhatsApp over te zetten naar Signal moet allereerst de app van Signal op je smartphone zijn geïnstalleerd. Zonder deze kom je niet ver. Heb je de app nog niet geïnstalleerd klik dan hier voor de Android-app of hier de iOS-app.

Signal Messenger
Het logo van Signal Messenger (Afbeelding: Signal Messenger)

Heb je Signal geïnstalleerd? Goed. Je kunt nu beginnen met het aanmaken van nieuwe groepsgesprekken op Signal. Het is, zoals in de intro vermeld, niet mogelijk om complete gespreksgeschiedenis en gesprekken over te zetten naar Signal vanwege privacy- en beveiliging redenen. Wat je wel kunt doen is zonder al te veel moeite dezelfde personen uit je WhatsApp-groepen in groepen op Signal verzamelen.

Groepsgesprekken overzetten naar nieuwe chat-app

Om dit te doen open je Signal op je smartphone >> klik op het menu in de rechterbovenhoek van het scherm >> selecteer ‘Nieuwe groep’.

Om een groep te creëren in Signal moet je in ieder geval één contact toevoegen aan de groep. Kies dus vervolgens een contact uit je contactenlijst om een groep te kunnen openen >> klik op het pijltje rechtsonder in het scherm om verder te gaan >> klik op ‘Creëer’. Je hebt nu een groep aangemaakt.

Haal je vrienden over

Heb je de groep geopend? Klik dan, terwijl je in het nieuwe groepsgesprek op Signal zit, opnieuw op het menu in de rechterbovenhoek >> klik vervolgens op ‘Groep instellingen’ >> klik op ‘Groep link’ en schuif de toggle naar rechts om deze functie te activeren.

Onder deze functie staat ‘Delen’ met een bijbehorend icoontje. Kies ‘Kopiëren’ om de unieke URL te krijgen van het groepsgesprek op Signal. Deze unieke link kun je vervolgens met je vrienden in een groepsgesprek op WhatsApp delen om ze uit te nodigen naar dit specifieke gesprek on Signal. Zo heb je iedereen snel en simpel weer bij elkaar in een groep.

WhatsApp of toch Signal?

Zijn nog niet al je vrienden en familie overtuigd van de overstap van WhatsApp naar Signal? Misschien trekt een simpele link als deze naar een nieuw groepsgesprek ze dan over de streep. Zo niet dan geeft dit artikel meer inzicht in welke applicatie de betere keuze is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen