WhatsApp steekt populaire functie in nieuw jasje: dit gaat er veranderen

Apps Wesley Akkerman 28 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Steeds meer WhatsApp-gebruikers maken gebruik van spraakberichten, en daarom heeft WhatsApp al verschillende dingen gedaan om deze functie te verbeteren. Nu lijkt het erop dat deze functie ook een visuele opknapbeurt gaat krijgen. De bèta van WhatsApp laat namelijk zogenaamde waveforms zien wanneer je naar een audiobericht luistert, en na een nieuwe update gaan we deze ook op andere plekken binnen de app tegenkomen.

Een waveform, in het Nederlands ook wel een golfvorm genoemd, is een visuele representatie van geluid. De golf laat zien wanneer er hard of zacht gesproken wordt. Lange stengels of hoge uitschieters laten zien dat er hard of veel geluid is, terwijl korte stengels of redelijk platte golven het tegenovergestelde laten zien.

Waveforms in WhatsApp

Die waveforms zijn sinds kort ook te zien bij audioberichten binnen WhatsApp. De functie is beschikbaar binnen de bèta van Android, waar iedereen zich voor kan aanmelden. Met die waveform kun je dus zien wanneer er veel of hard geluid is. Het voegt verder weinig toe, maar het is wel gewoon grappig om te zien.

De waveform binnen WhatsApp vervangt de progressiebalk van het audiobericht. Die zie je nu dus wanneer je een bericht van een ander luistert. Maar de berichtendienst brengt de optie ook naar een ander onderdeel binnen de app. Je kunt ook voor je eigen audioberichten de golfvorm in beeld brengen.

Ook je eigen audioberichten

Wanneer je zelf een WhatsApp-audiobericht opneemt, dan verschijnt de waveform onderin beeld. Op dezelfde plek waar nu de opnamebalk zit. Tijdens het opnemen kun je even stoppen om te luisteren wat je nou allemaal ingesproken hebt. Zo weet je zeker dat je geen gekke dingen verstuurt in die lange audioberichten.

WhatsApp heeft slecht nieuws over erg gewilde functie

Hoewel de website WABetaInfo de functie al gespot en gebruikt heeft, is het helaas niet zo dat de nieuwe opties allemaal al beschikbaar zijn voor publieke testers. Je eigen waveforms komen pas in een latere bèta-update. Het is niet duidelijk wanneer die update verschijnt voor de huidige groep met testers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen