WhatsApp-gesprekken meenemen naar Telegram: zo doe je dat!

Smartphones Mark Hofman 1 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is vanaf vandaag mogelijk om je WhatsApp gesprekken over te zetten naar Telegram. De functie wordt al enige tijd getest en zag vorige week per ongeluk het daglicht. Vandaag rolt de functionaliteit weer uit, maar is het dit keer de bedoeling dat hij ook daadwerkelijk beschikbaar blijft.

In dit artikel vertellen we je niet alleen wat je precies met de functionaliteit kan, maar leggen we je ook uit hoe jij je WhatsApp-gesprekken overzet.

Telegram introduceert nieuwe functie

Het was vorige week vrij verwarrend toen Telegraam een gloednieuwe functionaliteit opeens weer verwijderde. Met de nieuwe feature was het mogelijk om gesprekken van andere diensten, zoals Line en WhatsApp, in Telegram te importeren. Gezien het feit dat alle referenties naar de functionaliteit snel weer verdwenen, leek het om een klein foutje te gaan. De functie werd dus wel degelijk getest, maar het leek nog niet helemaal de bedoeling te zijn om deze ook daadwerkelijk al te lanceren. Vandaag, op maandag 1 februari 2021, worden Telegram-gebruikers dan toch voorzien van de mogelijkheid om hun WhatsApp-gesprekken mee te nemen.

Het is een goede zet van Telegram om deze optie, juist nu, aan te bieden. Veel WhatsApp-gebruikers stappen de laatste tijd over naar het platform, gezien het bedrijf nieuwe gebruiksvoorwaarden heeft aangekondigd. Er wordt steeds meer samengewerkt met moederbedrijf Facebook en daar zijn veel gebruikers het niet mee eens. Zo heeft Facebook geen goede reputatie als het op privacy en veiligheid aankomt, wat ervoor zorgt dat veel mensen naar alternatieven zoeken.

Benieuwd of Telegram daadwerkelijk een volwaardig alternatief is? Lees dan zeker even het onderzoek dat we deden naar de dienst.

Zo zet jij je WhatsApp gesprekken over

Mocht jij het onderzoek gelezen hebben en inmiddels toch besluiten om voor Telegram te gaan, dan leggen we je graag uit hoe jij je WhatsApp gesprekken overzet naar de dienst. Hou er rekening mee dat je niet al je gesprekken direct over kunt zetten, maar dat je ze handmatig moet selecteren. Kies er dus zeker voor om alleen je belangrijkste gesprekken mee te nemen.

Mensen die beschikken over een Android-smartphone doen het volgende:

 • Open WhatsApp
 • Open het gesprek dat je mee wilt nemen
 • Druk op de drie puntjes rechts bovenin
 • Selecteer de optie Meer
 • Kies vervolgens voor Chat Exporteren
 • Selecteer Media bijvoegen of Niet bijvoegen
 • Selecteer een bestemming voor de Chat
Telegram WhatsApp Android
Exporteren op Android (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Beschik je over een iOS-apparaat? Dan doe je het volgende:

 • Open WhatsApp
 • Open het gesprek dat je mee wilt nemen
 • Klik op de naam van het gesprek om de Contactinformatie of Groepsinformatie te openen
 • Kies daar voor de optie Chat Exporteren
 • Kies Telegram als bestemming in het deelmenu
Telegram WhatsApp iOS
Exporteren op iOS (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het is goed om te weten dat je een gesprek ook direct naar een gesprek binnen Telegram kunt exporteren. Wil je de chat liever opslaan op je smartphone, kies dan voor de optie Bestanden. Het ZIP-bestand is vervolgens te importeren in de app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen