WhatsApp test nieuwe functie voor video waar we al lang op wachten

Apps Jeroen Kraak 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is de grootste berichtendienst ter wereld. Niet alleen voor tekst, maar ook voor video. De dienst test nu een nieuwe functie die ergernis wegneemt.

WhatsApp test aan de lopende band nieuwe functies voor haar dienst. Veel zien we daarvan terug in de app, al zijn er ook features die het nooit halen tot de definitieve versie. Nu test de berichtendienst wel een nieuwe functie waar we al een lange tijd op zitten te wachten, meldt WaBetaInfo.

Een ergernis bij video komt aan een einde

Je krijgt vaak video’s van je vrienden en je stuurt ze ook maar al te graag door. Dat gebeurt vaak met geluid, wat soms geen enkele toevoeging heeft. Sterker nog, het is vaak vrij irritant. Tot nu toe kon je bij het verzenden van een video het geluid niet uitzetten, maar met de nieuwe beta-versie komt er een einde aan.

Gebruikers die via WhatsApp een video willen verzenden kunnen nu vooraf hun video muten voordat ze hem naar vrienden versturen. Deze optie kan geselecteerd worden in het video-editing scherm. Daar zie je in de nieuwe versie een volume-icoontje onder de zoekbalk. Als je daarop drukt wordt het geluid uitgeschakeld. De rest van de opties in dat scherm lijken onaangetast.

De nieuwe functie is te vinden in de beta-versie van WhatsApp. Om precies te zijn is dat versie 2.21.3.13. Zoals gezegd is dit een beta-versie. Het is dus de vraag of we het definitief in WhatsApp zullen terugzien. Wij hopen in ieder geval van wel.

Meer functies zijn in ontwikkeling

Dat is overigens niet de enige nieuwe functie waaraan WhatsApp werkt. Tijdens testversie 2.21.1.1 voor Android probeerde WhatsApp multi-device support uit. Daarmee moet het mogelijk zijn om WhatsApp gelijktijdig te laten werken op meerdere apparaten. Deze functie is er op dit moment nog niet.

WhatsApp is de laatste tijd vooral in het nieuws vanwege privacy. De dienst is eigendom van Facebook en dat bedrijf wil de gegevens graag koppelen aan social media. Om dat mogelijk te maken wilde het bedrijf de algemene voorwaarden veranderen. Dit zorgde voor een storm van kritiek waarop Facebook besloot dit uit te stellen. Veel mensen stappen dan ook over naar Telegram en Signal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!