Will Smith en Kobe Bryant op bizarre wijze in videoclip Kendrick Lamar

Pop-Culture Mark Hofman 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Kendrick Lamar, een van de grootste rappers ter wereld, heeft de videoclip voor The Heart Part 5 uitgebracht. Een clip waarin bekendheden als Will Smith en Kanye West op wel heel bijzondere wijze te zien zijn.

Beide bekendheden zijn niet fysiek te zien in de clip. De gezichten van Will Smith en Kanye West verschijnen, door middel van Deepfake, direct op het gezicht van Lamar.

Will Smith in de nieuwe clip van Kendrick Lamar

Afgelopen zondag heeft Kendrick Lamar een nieuwe videoclip uitgebracht. Het nummer The Heart Part 5 is onderdeel van het aankomende album Mr. Morale & The Big Steppers dat op 13 mei verschijnt. Het nummer zelf zal door fans van Lamar zonder twijfel gewaardeerd worden, maar het is de videoclip die wat ons betreft de show weet te stelen.

Door het gebruik van Deepfake-technologie zijn allerlei bekendheden in de clip te zien. Kendrick Lamar staat constant in beeld zijn ding te doen, maar zijn gezicht blijft veranderen. Via deze weg hebben bekendheden als Will Smith, Kanye West, Kobe Bryant en zelfs O.J. Simpson een rol in The Heart Part 5.

Het nummer is dus onderdeel van het nieuwe album van Kendrick Lamar en heeft voor muziekliefhebbers waarschijnlijk een bekende melodie. The Heart Part 5 is, zoals je hieronder kunt horen, gemaakt met een sample van Marvin Gaye’s I Want You.

Steeds meer Deepfake

Deepfake is een bizarre technologie die door steeds meer mensen gebruikt wordt. Het idee erachter is best eng en kan, in theorie, veel narigheid opleveren. Toch zijn er voornamelijk creatievelingen die het gebruiken. Zo is er op TikTok zelfs een grootheid te vinden die zich, via deze weg, uitstekend voor weet te doen als Tom Cruise. Of wat dacht je van klassieke films waarbij bekende acteurs worden vervangen? Denk aan Back to the Future met Tom Holland en Robert Downey Jr. Of Black Panther met Barack Obama.

Barack Obama is Marvel’s nieuwe Black Panther dankzij deepfakes

Toch zien bedrijven en regeringen het probleem van Deepfake echt wel in. In 2019 werd bekend dat de technologie zelfs bestraft zou worden. Het is te hopen dat wetten en regels dusdanig vorm krijgen dat artiesten als Kendrick Lamar wel dergelijke pareltjes uit kunnen brengen. Laten we eerlijk zijn: The Heart Part 5 is een meesterwerkje op deze manier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen