Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 27 mei 2022

Honing en horror: Winnie de Poeh is keiharde killer in deze nieuwe film

Winnie de Poeh, de gele vriendelijke beer uit onze jeugd, heeft een duister pad ingeslagen. Het Disney-personage wordt in een compleet ander daglicht gezet en schittert als koelbloedige killer in een nieuwe horrorfilm. Echt waar.

In gesprek met Variety laat filmmaker Rhys Frake-Waterfield weten wat de nieuwe Winnie the Pooh: Blood and Honey precies te bieden heeft. En daar heeft hij dan ook de eerste beelden bij.

Winnie de Poeh als koelbloedige moordenaar

In de jaren zeventig maakten we kennis met Winnie de Poeh. Het was de creatie van A.A. Milne waar Disney, tot begin dit jaar, de exclusieve rechten voor had. Inmiddels behoort het personage tot het openbare domein en kunnen er andere partijen mee aan de haal gaan. Iets dat dus direct gebeurt in de vorm van Winnie the Pooh: Blood and Honey.

In het interview met Variety laat Rhys Frake-Waterfield weten wat het verhaal van de film is:

De twee gaan om precies die reden op jacht om hun prooi te grazen te nemen, zodat ze simpelweg kunnen eten.

Niets te maken met Disney

Het is duidelijk dat deze horror niets te maken heeft met Disney. Winnie de Poeh staat in een dusdanig ander daglicht dat niemand, maar dan ook niemand, dit project gaat verwarren met het origineel. Daar is Waterfield zeker van. “Niemand gaat dit verwarren met Disney”, zegt hij in het interview. “Zodra je de cover ziet, de trailers bekijkt en de stills voor je houdt, is er geen enkele manier mogelijk waarop je denkt dat het om een kinderfilm gaat.”

De film is in tien dagen tijd opgenomen in Engeland en bevindt zich nu in de bewerkingsfase. Wanneer we hem ook daadwerkelijk kunnen bekijken, dat laat Waterfield voorlopig nog even voor zich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Honing en horror: Winnie de Poeh is keiharde killer in deze nieuwe film
Sluiten