Van Winnie the Pooh tot Bambi: deze Disney-films worden bloederige horrors

Films & Series Rik Claessen 14 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Zeg maar dag tegen het jeugdsentiment. Niet alleen Winnie the Pooh en Bambi, maar ook een aantal andere personages van Disney worden moordenaars.

Het idee voor de film leek regelrecht uit een koortsdroom te komen: een horrorfilm met Winnie the Pooh als de meedogenloze killer. Toch zag ruim een jaar geleden precies zo’n horrorfilm het licht. Zat er eigenlijk iemand te wachten op Winnie the Pooh: Blood and Honey?

En ja hoor: dit jaar kregen we het vervolg te zien op Amazon Prime Video. Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 is een feit en weet met een zekere wraakzucht redelijk goede reviews binnen te harken. Het vervolg lijkt er niet voor niks te zijn. Het is het startpunt van een nieuw horrorfilmuniversum waar onze favoriete personages van Disney veranderen in seriemoordenaars. De volgende psychopaat op het lijstje? Bambi.

Bambi: The Reckoning wordt de nieuwe bloederige Disney-horror

De koortsdroom zet zich voort. Want nadat Winnie the Pooh in maar liefst twee films een spoor van dood en verderf achterlaat, is nu een ander Disney-personage aan de beurt. Niemand minder dan Bambi trekt eropuit voor een flinke moordpartij.

Nu zijn vooral de oude films van Disney soms behoorlijk duister. Maar op deze manier hebben we onze favoriete personages uit onze jeugd nog nooit gezien. In Bambi: The Reckoning zien we dat oh zo snoezige hertje veranderen in een moordmachine. Wie de originele film van Disney heeft gezien kan het hem niet echt kwalijk nemen. Zijn moeder wordt doodgeschoten door een jager. Wraak is dus eigenlijk niet zo’n gekke oplossing.

Bambi: The Reckoning zal gaan over een moeder en zoon die met de auto een ongeluk krijgen in het bos. Daar komen ze er al snel achter dat er een groot moordlustig hert op ze jaagt. Twee jagers zouden nog wel eens hun redding kunnen zijn.

Deze andere Disney-personages veranderen ook in seriemoordenaars

Met deze nieuwe film van Bambi zullen er weer een hoop dierbare jeugdherinneringen in één klap worden aangetast. Zullen we ooit nog normaal naar Winnie the Pooh of Bambi kunnen kijken? Waarschijnlijk niet. En als het aan de makers ligt, zullen nog veel meer Disney-personages bloed gaan vergieten.

De eerstvolgende film zal dus Bambi: The Reckoning zijn. De makers hebben al laten weten dat er nog twee films op de planning staan voor het zogeheten Poohniverse. Een van de films zal gaan over Peter Pan en de andere over Pinocchio. Wederom heerlijke jeugdherinneringen die ondergesmeerd zullen worden met een dikke laag bloed.

Slechtste horrorfilm op Prime Video is terug voor wraak
(Afbeelding: ITN Distribution)

Peter Pan zal te zien zijn in Peter Pan’s Neverland Nightmare en Pinocchio in Pinocchio: Unstrung. Wanneer deze films uitkomen weten we nog niet. Wat we al wel weten is dat er een grote film gemaakt zal worden waar alle Disney-horrorpersonages zullen samenkomen. Een beetje zoals Infinity War, maar dan gemaakt van gebroken nostalgie.

Alle moordenaars komen samen in deze film

De makers zijn dus nog lang niet van plan om te stoppen. Zelfs nadat de eerste Winnie the Pooh film slechte reviews kreeg. Er circuleren meerdere geruchten dat nog meer personages van Disney een horror make-over zullen krijgen. Zo zou er ook een Mickey Mouse-horrorfilm komen, alleen is daar nog niks concreets over te vinden.

Er staat naast de films van Bambi, Peter Pan en Pinocchio nog één grote productie op de planning: Poohniverse: Monsters Assemble. Ik wou dat ik een grapje maakte, maar het is écht zo. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we in 2025 een grote, bloederige horrorfilm te zien met veel van de Disneypersonages die we nu al hebben gezien in horrorfilms. Winnie the Pooh, Bambi, Pinnocchio, Tinkerbell en nog veel meer zullen ons dan de stuipen op het lijf jagen.

Van Winnie the Pooh tot Bambi: deze Disney-films worden bloederige horrors
(Afbeelding: Jagged Edgeg Productions)

Volgens de makers zijn er in de horrorfilms van Bambi en Winnie the Pooh genoeg geheime ‘easter eggs’ te zien die er op wijzen dat deze grote horrorfilm eraan komt. Of we nu willen of niet, we lijken niet te kunnen ontkomen aan deze bloederige moordpartijen van onze favoriete Disney-personages.

Een krap budget, een strenge regisseur of verschrikkelijke weersomstandigheden: het maken van een film is op zichzelf soms zelf al een horrorfilm waard. Vaak heb je dat bij je favoriete films helemaal niet door. Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn:

Je favoriete films op Netflix, HBO en Disney waren een hel om te filmen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen