Wolverine keert terug in Deadpool: 5 dingen die we willen zien!

Films & Series Dennis Mons 28 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Gisteravond hebben acteurs Ryan Reynolds en Hugh Jackman het internet bijna gebroken. De twee kondigden (op geheel eigen wijze) aan dat Wolverine nog één keer terugkeert in Deadpool 3 die gepland staat voor 6 september 2024. WANT-redacteur Dennis Mons flipte door dit nieuws en dit zijn 5 dingen die hij héél graag wil zien.

Er is een traantje gelaten, geef ik ruiterlijk toe, nadat Wolverine stierf in de uitstekende film Logan. Niet alleen namen we afscheid van Wolvie, maar ook Hugh Jackman, die zich de rol in 22 jaar tijd toe eigende in negen verschillende X-Men-films.

Deadpool blijft Deadpool en sleurt Wolverine er weer bij

Hoewel Jackman in den beginne behoorlijk wat kritiek kreeg over de vertolking van de knorrige Canadees (hij was te lang, nou én?), is het voor mij onvoorstelbaar om iemand anders in die rol te zien. Overigens iets wat niet uitgesloten kan worden vanwege de draai met multiversa die het MCU heeft genomen, maar dat terzijde.

deadpool wolverine
(Afbeelding: Marvel)

Deadpool en Wolverine zaten eerder in één film: X-Men Origins: Wolverine. Een tergende film waarin Deadpool niet kon praten. ‘The merc with a mouth’ die niet kan praten. Welke debiel verzint zoiets? Het is niet verwonderlijk dat Deadpool in Deadpool 2 die versie van Ryan Reynolds personage om zeep hielp in de after credits.

Beste matties

Na die film hebben de twee heren een fantastische, bijzondere vriendschap opgebouwd. Dit uitte zich vooral in vele, heerlijke video’s waarin de twee elkaar continu aan het trollen zijn. Maar ondanks de ‘ruzie’ hebben de twee acteurs met een gezonde dosis zelfspot zich vaak ingezet voor goede doelen.

Mijn brein kan het amper aan dat Wolverine terugkeert. Jackman heeft in menig interview gezegd na Logan toch echt klaar te zijn. Die film was wat hem betreft écht het einde van een periode. Daarom is de nonchalance van deze aankondiging zo briljant: “Hey Hugh, wanna play Wolverine one more time?” … “Yeah sure Ryan.” Het. Is. Perfect.

Maar waar zit ik op te wachten als comic-, Deadpool-, Wolverine- en MCU-fan? (Tsja, waar ben ik niet fan van?)

#1 Deadpool en Wolverine in de MCU

Dit wordt de eerste keer dat beide personages verschijnen in de MCU. Zowel X-Men en Deadpool waren namelijk nog niet in handen van Disney. En dat kan verstrekkende gevolgen hebben.

Deadpool klaagde al dat er geen budget was voor meer belangrijke X-Men-personages in de films, maar nu ineens is er het potentieel dat er niet alleen meer X-Men langskomen, maar ook andere MCU-personages. En geloof me, als één van de drie Spideys opduikt in een cameo (het kan!), of Wolverine het aan de stok krijgt met Hulk, ben ik die persoon die staat te schreeuwen in de bios, net als toen Captain America de hamer van Thor optilde in Avengers: Endgame.

Spider-Man Deadpool
Beiden babbelen veel: heel veel (Afbeelding: Marvel)

 

#2 Breek de vierde muur!

The Fourth Wall is wanneer acteurs (of comic-bookpersonages) tegen het publiek praten. En Deadpool doet niet anders. Ik heb werkelijk geen idee hoe ze dat denken te combineren met de rest van de MCU, maar dat het gaat gebeuren is een ding dat zeker is. En als ze dat dan toch doen; mik er gerust even She-Hulk bij die precies hetzelfde doet in de serie op Disney+.

#3 Gele spandex

Wolverine heeft in de films vele toffe kostuums gehad, maar dit zou wel eens de introductie kunnen worden van de beroemde gele spandex-outfit die Logan draagt in de comics. Er wordt in de eerste X-Men-film zelfs een grap over gemaakt. Wolvie vindt zijn kostuum raar, waarop Cyclops reageert: “Wat had je liever? Geel spandex?”

#4 Heerlijke haat/liefde-relatie

Los van het feit dat Reynolds en Jackman een soortgelijke relatie veinzen, is dat in de comics ook het geval. Deadpool en Wolverine hebben het vaak met elkaar aan de stok, waarbij Wolverine te pas en te onpas zijn adamantium klauwen in zijn metgezel prikt in de hoop dat ‘ie zijn waffel houdt. Doet niets af aan het feit dat Deadpool een man crush heeft op Wolvie, en die chagrijnige Canadees toch steeds die ‘rooie’ redt.

Deadpool Wolverine Marvel
Elke keer met enige tegenzin (Afbeelding: Marvel)

#5 Deadpool versus Wolverine

Ondanks dat de personages uiteindelijk gesteld zijn op elkaar, moet er wel eerst een epische strijd zijn. Niet in alle comics zijn het namelijk vrienden. Zo is er de Wolverine Origins-comic-reeks van Daniel Way en Steve Dillon. En daarin gaat het hard tegen hard. Dat is exact wat ik in eerste instantie wil zien in de film. Beide personages hebben razendsnelle genezingskracht dus het kan even duren. Deadpools katana’s versus Wolverines klauwen. Geef. Nu!

deadpool wolverine
Niet altijd gappies (Afbeelding: Marvel)

Ik zal heel eerlijk zijn: van de line-up voor de volgende fases in het MCU is dit dé film waar ik, met gemak, het meeste naar uitkijk. Het is een bizar verloop van omstandigheden; Ryan Reynolds krijgt altijd wat hij wil, maar ik weet zeker dat zowel hij als zijn medeschrijvers nu enige paniek ervaren: hoe de f*ck gaan we dit doen?

Laat weten in de comments of jullie net zo enthousiast zijn als ik! En tot die tijd ga ik weer genieten van dit soort ongein van de twee:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen