Deze bizar gruwelijke documentaire is een hit op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Op Netflix staan niet alleen films en dramaseries. Regelmatig komt er een bijzondere documentaire voorbij. Ook nu weer.

Heb je in een studentenhuis gewoond? Dan weet je hoe verschrikkelijk sommige huisgenoten kunnen zijn. Waarschijnlijk erger je jezelf als iemand de afwas laat staan of juist jouw producten uit de koelkast gehaald. Toch is dat allemaal peanuts vergeleken met wat voor huisgenoten sommige mensen hebben gehad. Je kunt het nu zien op Netflix.

Worst Roommate Ever op Netflix

De streamingdienst heeft nu een bijzondere documentaireserie gelanceerd. Netflix kennen we van verschillende goede true crime-documentaires en daarbij behoort ook Worst Roommate Ever.

Toch is deze documentaire net wat anders dan dat je van de documentaires op Netflix gewend bent. In plaats van één zaak staan er in deze serie meerdere centraal. Per aflevering krijg je weer een nieuwe voorgeschoteld.

Ironie: set Netflix’s Lupin beroofd door vindingrijke dieven

Gruwelijke huisgenoten

De titel van de documentaireserie dekt eigenlijk al de lading. Je ziet verhalen over mensen die de meest verschrikkelijke huisgenoten hadden. Dat zijn oplichters en zelfs moordenaars. Netflix beschrijft de documentaireserie zelf als volgt: “Gewelddadige oplichters, ijskoude moordenaars. Deze angstaanjagende waargebeurde verhalen onthullen enkele van de ergste vormen van samenwonen die je je kunt voorstellen.”

Op IMDb zijn inmiddels al de eerste recensies verschenen. Daarop scoort de Netflix-serie een gemiddelde van 7,5 uit 431 beoordelingen. “Ik heb al een tijdje geen documentaire gezien waarbij mijn mond zo erg openviel”, vertelt een van de kijkers. “Ik heb deze serie in een ruk uitgekeken. Wow, totaal niet wat ik verwachtte. Dit is een van de beste documentaireseries die ik in lange tijd heb gezien. Deze show verdient een prijs”, schrijft een ander.

Ook in ons land weet de Netflix-documentaire te scoren. Het staat op dit moment op plaats drie in het lijstje van populairste shows in ons land. In totaal zijn er vier verhalen verdeeld over vijf afleveringen. De tijd van de episodes ligt tussen de 39 en 65 minuten. Je kunt ‘m nu zien op de streamingdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!