WRC 10 Preview: Scheurt op hoge snelheid naar het najaar

Games Jelle van Es 18 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

De WRC-reeks is inmiddels een zeer goede rally-reeks geworden. Dit najaar verschijnt WRC 10, die enerzijds voortbouwt op de kwaliteit die het negende deel heeft neergezet. Anderzijds is er ook genoeg vernieuwing te vinden. Die is vooral te vinden in het feit dat in deze game het vijftigjarige bestaan van de WRC wordt gevierd.

Onlangs kreeg ik de mogelijkheid om en uitgebreide presentatie van WRC 10 bij te wonen. Daar liet de ontwikkelaar zien wat de plannen zijn voor het nieuwste deel. En dat klinkt veelbelovend. Dit zijn de belangrijkste punten die me zijn opgevallen.

WRC 10 Preview

1. Viert 50-jarig bestaan van de WRC

Volgend jaar bestaat de WRC vijftig jaar, maar dit najaar kun je dat al gaan vieren in WRC 10. Als gevolg daarvan is het mogelijk om met een aantal toffe challenges aan de slag te gaan. Challenges die gebaseerd zijn op echte races uit het verleden. Dat is voor de echte fan tof om mee aan de slag te gaan. Maar ook als je geen kennis hebt van legendarische races is het alsnog vet om aan de slag te gaan met oude wagens en de bijbehorende coureurs. Een mooi stukje fanservice en simpelweg meer content. En dat is altijd goed nieuws.

WRC 10
Los met klassieke wagens (Afbeelding: Nacon)

2. WRC 10 ziet er goed uit

De laatste paar jaar heeft de ontwikkelaar van de reeks al laten zien dat de engine goed werkt. En ook bij WRC 10 is het zo dat de game er goed uit ziet. Zowel de verschillende wagens waarmee je aan de slag kunt gaan als de omgevingen waarin je rijdt. Uiteindelijk rijd je in 12 verschillende landen, waarbij er een aantal pas na release aan de game worden toegevoegd. Hoewel je waarschijnlijk niet veel tijd hebt om van de omgevingen te genieten, zul je waarschijnlijk al in een snelle blik zien dat de game mooi is.

Visueel dik in orde (Afbeelding: Nacon)

3. Genoeg content

Een ander fijn punt die WRC 10 lijkt te gaan hebben, is een grote hoeveelheid aan content. Naast de legendarische challenges heb je dus heel wat verschillende rally’s om mee aan de slag te gaan. Ook zul je in de carrière-modus verschillende trainingsopdrachten krijgen, waarin je moet laten zien waartoe je in staat bent. Op die manier gaat dit echt een game worden waar je heel wat uren in kunt stoppen.

Een game om je lang zoet te houden (Afbeelding: Nacon)

4. Carrière met je eigen team

En als we het dan toch hebben over de carrière-modus van de game, die kent een geinige vernieuwing. Het is namelijk mogelijk om met je eigen team in de game aan de slag te gaan. Dat doet een beetje denken aan F1 2020, waar je de MyTeam-modus kreeg. In WRC 10 is het mogelijk om met zo’n eigen team te beginnen en van daaruit dan de racewereld te veroveren. Daarbij heb je veel middelen tot je beschikking om je eigen skin voor je wagen te maken en er sponsors op te plakken.

Hoe ga jij voor de winst? (Afbeelding: Nacon)

Met deze elementen ziet het er dus goed uit voor WRC 10. De game verschijnt op 2 september en is dan beschikbaar voor de meeste platformen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Alle redenen om F1 2021 te kopen in één knallende trailer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen