Schreeuw het uit met deze 5 horrorgames op de Xbox Game Pass

Games Mark Hofman 31 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

BOE! Het is Halloween: de engste feestdag van het gehele jaar die we sinds een paar jaar ook uitgebreid in Nederland vieren. Voor ons reden genoeg om deze week helemaal los te gaan met een lading horrorgames op Xbox Game Pass, zodat jij je vandaag uitgebreid kunt vermaken. Beter gezegd: wij spelen games, zodat jij in je broek kunt schijten.

Naast het feit dat ik nu met een grote mond over probeer te komen alsof ik helemaal geen hekel heb aan horror, moet ik toegeven dat ik de fascinatie voor de volgende games wel echt goed begrijp. Ze zijn naast een lading schrikmomenten namelijk ook gewoon voorzien van een uitstekende verhaallijn en goede gameplay. Genoeg te beleven, dus.

Xbox Game Pass: 5 geniale horrorgames

De volgende vijf games zijn speelbaar via de Xbox Game Pass en wat mij betreft meer dan de moeite waard:

#1 The Evil Within

Een goede horror gaat in je hoofd zitten en zorgt ervoor dat je zelfs de kleinste zaken in de desbetreffende wereld niet vertrouwd. Een psychologische horror laat spelers zich verplaatsen in een moordenaar en dat is precies wat The Evil Within met je doet. De game ziet er in uitmuntend uit, is voorzien van een indrukwekkende verhaallijn en is zeker niet bestemd voor mensen met een zwakke maag.

The evil within 2
Nummertje 2 (Afbeelding: Bethesda)

#2 Xbox Game Pass: The Walking Dead

The Walking Dead is een horrorgame waar je niet constant van zal schrikken. Buiten het gebruik van zombie’s is er, mede dankzij de grafische stijl van het spel, niet heel veel om bang voor te zijn. Maar toch behoort The Walking Dead, dat gebaseerd is op de stripverhalen van Robert Kirkman, tot een van de betere die je kunt spelen op de Xbox Game Pass. Van de gehele sfeer in de game tot aan de verhaallijn en de gameplay: The Walking Dead van Telltale Games is echt genieten.

Xbox Game Pass The Walking Dead
The Walking Dead (Afbeelding: Telltale Games(

#3 Outlast 2

Zitten zeuren dat The Walking Dead niet eng genoeg is? Nou, succes met je hoofd!

Mount Massive Asylum, het angstaanjagende podium van de eerste Outlast game, wist de gamewereld te overrompelen. Het werd namelijk het decor van één van de meest bizarre horrorgames ooit gemaakt. Outlast 2 had dus grote schoenen te vullen en man, wat is dat gelukt. Het landschap van Arizona is misschien een stuk groter dan het gekkenhuis, maar daarom niet minder angstaanjagend. Wie zin heeft om drie keer per speelsessie zijn onderbroek te verliezen, die zit hartstikke goed met deze titel.

Outlast 2 Xbox Game Pass
BOE! (Afbeelding: Red Barrels)

#4 Xbox Game Pass: Dead By Daylight

Dead by Daylight is het beste te vergelijken met Among Us, maar dan een tikkeltje enger. Of zegmaar: doodeng. In deze multiplayer game stapt één speler in de schoenen van de moordenaar, waar de andere vier moeten zien te overleven. Een doel dat het beste behaald kan worden op het moment dat deze vier spelers ontzettend goed met elkaar samenwerken. De game is een pareltje, zeker wanneer je het op Xbox Game Pass met een aantal vrienden kunt spelen.

PlayStation Plus Games Augustus 2018
Rennen! (Afbeelding: Behaviour Interactive)

#5 Resident Evil 7: Biohazard

Een lijst met beste horrorgames op de Xbox Game Pass is niet compleet zonder Resident Evil. Na het vierde deel werd de franchise een beetje teleurstellend en leek het zich meer te richten op actie dan op schrikmomenten en horror. Daar bracht Resident Evil 7: Biohazard gelukkig verandering in. De game is een pareltje voor iedereen die het horrorgenre een warm hart toedraagt.

Resident Evil 7 Xbox Game Pass
Nee, gezellig zo! (Afbeelding: Capcom)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen