Xbox Games with Gold: deze topgame scoor je gratis in juni

Games Jelle van Es 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Wat geldt voor de PlayStation Plus-games, geldt natuurlijk ook voor de Xbox Games with Gold-line up. Wanneer je een actief abonnement hebt met Xbox Live Gold, dan kun je elke maand een aantal games gratis binnenhalen. De hoogste tijd voor het nieuwe overzicht.

Xbox Games with Gold juni

1. Xbox One: The King’s Bird

Zoals gebruikelijk beginnen we in de Xbox Games with Gold-line up met de games voor de Xbox One. Zo ook in de maand juni. De eerste game die je voor je spelcomputer in huis haalt is The King’s Bird. Zo’n typische game waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Het is een verrassend goed ogende platform-game, die draait om snelheid en souplesse. Een titel waar je even voor gaat zitten en je helemaal door laat betoveren.

Beschikbaar van 1 tot en met 30 juni

Xbox Games with Gold
The King’s Bird (Afbeelding: Microsoft)

2. Shadows Awakening

De tweede game in de Xbox Games with Gold-line up is een titel die wel geprobeerd heeft om wat aandacht te trekken bij de lancering, maar dat is niet helemaal goed gelukt. Dit is een titel die valt in de categorie matig en kun je wat mij betreft ook wel wat eerder over slaan. Het is een actievolle RPG, die qua stijl een beetje doet denken aan Diablo, maar dan zonder de kwaliteit die die serie heeft.

Beschikbaar van 16 juni tot en met 15 juli

Shadows Awakening (Afbeelding: Microsoft)

3. Xbox 360 games: NeoGeo Battle Coliseum

Dan de Xbox Games with Gold-games voor de Xbox 360. Daarbij krijg je twee vechtgames. De eerste is een behoorlijke oldschool vechter in de vorm van NeoGeo Battle Coliseum. Die game werd destijds uitgebracht als een Xbox Live Arcade-game en biedt zodoende niet heel erg veel content. Het is dus gewoon een kwestie van een personage kiezen en in de oldschool 2D-fighter er op los gaan knokken. Beetje alsof het de jaren negentig is zeg maar.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 juni

NeoGeo Battle Coliseum (Afbeelding: Microsoft)

4. Injustice: Gods Among Us in Xbox Games with Gold juni line up

En dan hebben we met Injustice: Gods Among Us de laatste game die je in de Xbox Games with Gold juni line up krijgt. Ook dit is dus een vechtgame, maar dan wel één die een stuk interessanter is. In de game ga je aan de slag met de verschillende helden en schurken uit het DC-universum. Via een uitgebreid en boeiend verhaal leer je ze allemaal kennen en daarna kun je natuurlijk altijd los knokken. Het is een game die zeer de moeite waard is, met name door de storymodus en een waardevolle toevoeging is op je gamecollectie.

Beschikbaar van 16 tot en met 30 juni

Injustice: Gods Among Us (Afbeelding: Warner Bros)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen