Je eigen Xbox-geschiedenis zien? Dat kan via dit digitale museum!

Games Jelle van Es 24 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de Xbox onlangs zijn twintigste verjaardag vierde. Dat is voor Microsoft een mooi moment om terug te kijken op de geschiedenis met zijn vele hoogtepunten.

Als onderdeel van dat feest verscheen bijvoorbeeld de multiplayer van Halo Infinite. En nu heeft Microsoft een speciaal digitaal museum geopend, waarin je je eigen en de geschiedenis van de Xbox kan zien.

Bekijk je eigen Xbox-geschiedenis en meer

Via deze website is het mogelijk om de geschiedenis van de Xbox te bekijken. Daarbij kun je virtueel gaan rondlopen. Terwijl je dat doet zie je de verschillende hoogtepunten van de diverse Xbox-spelcomputers. Hoewel de spelcomputer in 2001 werd gelanceerd, heb je natuurlijk eerst een voortraject van de aankondiging. En daarna ga je langs de 360, de One en de Series X. Er is zelfs een speciaal stuk gewijd aan de Halo-reeks, die toch wel erg belangrijk is voor de spelcomputer.

Ook aandacht voor de Red Ring of Death (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Als jezelf al wat jaren de Xbox in je bezit hebt, dan is het ook leuk om even naar je eigen museum te gaan. Daarvoor moet je dan inloggen met je Microsoft-account. Als je dat gedaan hebt, dan kun je naar je eigen museum en zie je verschillende elementen. Zo kun je bijvoorbeeld zien wanneer je voor het eerst gebruik hebt gemaakt van Xbox Live, welke games je in welke jaren het meest hebt gespeeld en meer. Uiteindelijk is het dan ook mogelijk om die ervaringen met de rest van de wereld te delen en zo te laten zien hoe actief je al die jaren op de Xbox bent geweest.

Je eigen bibliotheek (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Eind van het jaar

Het is overigens niet voor het eerst dat je dit soort overzichten krijgt. Vorig jaar zagen we aan het einde van het jaar ook dat Sony je een mooi overzicht gaf met de games die had gespeeld en hoeveel uur je in alles had gestopt. Hopelijk komt dat dit jaar ook weer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen