Je Xbox Series X heeft zojuist een belangrijke upgrade gekregen

Games Jelle van Es 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je in het bezit bent van een Xbox Series X, dan kun je al heel erg makkelijk genieten van prachtige games. Maar nu heeft de spelcomputer een belangrijke upgrade gekregen, waardoor games er nog mooier uit gaan zien.

Want vanaf vandaag is het mogelijk om op de Xbox Series X gebruik te maken van Dolby Vision. Als je aan Dolby denkt, dan denk je waarschijnlijk snel aan geluid, zoals Dolby Atmos. Maar in dit geval zorgt het geheel er voor dat je games er mooier uit gaan zien.

Dolby Vision op de Xbox Series X

Sinds 2018 was het op de spelcomputers van Microsoft al mogelijk om gebruik te maken van Dolby Vision wanneer het aankwam op films en series. Maar vanaf nu kun je het ook activeren bij de games op de Xbox Series X. Daarvoor heb je dan wel een moderne televisie nodig die dat ondersteunt. Dat zullen de meeste televisies zijn die vorig jaar of dit jaar op de markt zijn gebracht. Bij een ouder model is de kans kleiner dat je er van kunt profiteren. Met het uitrollen van de service zijn er nu zo’n 100 games die al gebruik maken van de techniek. En daarmee worden je games nog net wat mooier. Om je een beetje een idee te geven wat het verschil is, is de onderstaande video handig om te bekijken.

Mocht je dus een goede televisie hebben die standaard al gebruik maakt van HDR 10, dan is de kans groot dat je op de Xbox Series X dus de upgrade kan krijgen naar Dolby Vision. Met de technieken kun je genieten van een hoge helderheid, rijk kleurgebruik, hoge contrastratio en details. Daarnaast maakt hij automatisch gebruik van de low-latency mode, de Variable Refresh Rate en ondersteunt hij 120FPS wanneer jouw televisie dat aankan.

Zo activeer je het

Heb je een Xbox Series X? Dan kun je makkelijk zelf ontdekken of jouw televisie Dolby Vision ondersteunt. Ga daarvoor naar je Settings, vervolgens naar General en dan de TV & Display opties. Daarna kies je voor 4K TV details. Daar moet je dan de keuze krijgen om Dolby Vision op je televisie aan te zetten.

Xbox Game Pass: dit zijn de 10 beste games die je nu kunt spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen