Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt door Elon Musk, wat nu?

Tech Robert Kroes 29 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd dus bekijken wij de live Bitcoin prijs en de live cryptoprijzen. Na dagen van daling zitten de koersen weer in de lift. Wij bekijken wat Elon Musk daarmee te maken heeft. Ook vragen we ons af wat we op langere termijn van de cryptomarkt kunnen verwachten.

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 36.198,97 ($ 42.224,01). Dit is 1,26% hoger dan tijdens de Bitcoin update van gisteren.

Ook op de rest van de crypto markt zien we herstel. De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten laten nog wel wat rode cijfers zien. Terra (LUNA) verliest met 2,38% het meest, dus dat is te overzien. Bij de stijgers zien we dat BinanceCoin (BNB) het hardste stijgt. Deze noteert een winst van 7,63%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard ook vandaag alle live cryptoprijzen analyseren.

Waarom herstelt de crypto markt?

Zoals vaker is het Elon Musk die voor een positieve vibe op de markt zorgt. Deze keer sloeg hij Twitter even over, maar sprak hij op de Code Conference in Californië. Hij pleitte er daar voor dat de Amerikaanse overheid zich terughoudend moet opstellen over regelgeving. Daarbij heeft hij zijn licht laten schijnen op de crypto ban in China. Hij legde uit dat hij denkt dat de machthebbers crypto in de ban gedaan hebben vanwege het energieverbruik bij minen en omdat zij de digitale munten, anders dan de Digitale Yen, niet kunnen beheersen.

Hij gaf daarbij aan dat overheden wellicht de groei van crypto kunnen vertragen maar niet kunnen stoppen. Op dit nieuws reageerde men uiteraard enthousiast.

Wat verwachten we nu van de crypto markt?

Door de recente verkoopgolven is de markt angstig geworden. Analisten zoals Lark Davis geven aan dat met name beginnende investeerders steeds vaker in paniek verkopen. Dit laat hij ook zien aan de hand van de Fear & Greed Index. Deze laat zien dat investeerders bang zijn.

Davis merkt daarbij op ‘scared money, don’t make money’. Veel volgers zijn het met hem eens dat angst een slechte raadgever is en dat de downtrend blijft voortgaan zolang angstige beleggers blijven verkopen. Toch is er goed nieuws voor crypto. De ervaren traders en hodlers houden hun posities vooralsnog vast, dus lijkt er een bodem te liggen in de verkoopgolf. Wanneer deze barrière tegen de angst bereikt wordt is natuurlijk de vraag. Tot die tijd blijven verkoopgolven niet uit te sluiten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen