Jelle van Es
Jelle van Es Games 24 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Xbox Series X games spelen op je smartphone? Het kan!

Het was al mogelijk om Xbox One-games te streamen op je smartphone. Dat ging via de Xbox Game Pass. Wanneer je daar een actief abonnement op hebt, dan kun je die games tegenwoordig altijd en overal spelen.

Maar dan had je dus wel de beperking dat je de ‘oude’ versie van de game speelde op je smartphone. Nu heeft Microsoft echter een update doorgevoerd op dit gebied, waardoor je voortaan de Xbox Series X-versie van de game kan streamen. En dat brengt voordelen met zich mee.

Stream Xbox-games beter op je smartphone en tablet

Volgens Ars Technica heeft Microsoft zijn servers van een upgrade voorzien. Als gevolg daarvan is het nu dus mogelijk om de Xbox Series X-versie van de game te streamen op je smartphone of tablet. Deze versie ziet er vaak net wat mooier uit, waardoor je dus dat voordeel hebt. Daarnaast is het zo dat je vaak te maken hebt met een framerate die een stuk sneller is. Maar misschien het belangrijkste is dat je op die manier profiteert van de kortere laadtijden. Zeker wanneer je gewend bent om zelf op de next-gen spelcomputer te spelen is dat een verademing. Zeker bij een game als Wasteland 3, die echt heel fijn is om te streamen, maar in de oude versie wel te maken had met lange laadtijden. Dat zou nu verleden tijd moeten zijn.

Doorgaan waar je gebleven was (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Met deze stap komt Microsoft ook dichterbij een ander doel. Onlangs liet het bedrijf weten dat gamers die een Xbox One hebben niet in de steek worden gelaten. Voor hen zal het net als op de smartphone en tablet in de toekomst mogelijk moeten worden om games van de Xbox Series X te streamen. Natuurlijk, het zal niet de meest ideale ervaring zijn, daarvoor blijft het direct spelen van een game op een spelcomputer toch altijd beter dan streamen, maar de technieken worden op dit gebied wel steeds beter. Microsoft heeft al laten zien dat het behoorlijk goed werkt wanneer je stream op je kleinere devices. Daarbij hielp het in mijn geval wel wanneer ik mijn mobiele telefoon via Wifi 6 had verbonden, omdat je dan net wat makkelijker streamt.

Probeer het zelf

Het mooie aan dit systeem is dat je het redelijk makkelijk zelf kunt proberen. Je kunt gewoon een tijdelijk Xbox Game Pass-abonnement nemen en vervolgens via de smartphone er mee aan de slag gaan. Veel games werken tegenwoordig al met een touchbesturing, mocht je geen handige controller hebben om er aan te koppelen.

Xbox Game Pass ziet oude bekende terugkeren (en nog meer topgames!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!