Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 13 jul 2019

[REVIEW] Xiaomi Redmi Note 7: bijna perfect

Fijne hardware

“Beetje jammer van die grote schermranden…” “Tsja, hij kost ook maar €175.” “Wow!” Zomaar een conversatie die ik een paar dagen geleden met een vriend had, nadat hij me weer eens met een nieuwe telefoon had zien lopen. Het typeert de hardware van de Redmi Note 7 goed. Zowel uiterlijk als intern scoort deze smartphone duidelijk boven zijn klasse.

Moderne uitstraling

Om maar met dat uiterlijk te beginnen: een druppelnotch, relatief kleine schermranden en een glazen voor- en achterkant geven de Xiaomi Redmi Note 7 een moderne uitstraling. Toegegeven; de schermrand aan de onderkant is best fors. Los daarvan is er echter opvallend weinig aan te merken op het ontwerp van deze smartphone.

Xiaomi Redmi Note 7 review design

De opvallende kleurverloopjes die voor de achterkant verkrijgbaar zijn geven het toestel zelfs wat extra charme. Tegenwoordig verre van uniek, maar ik moet zeggen dat zowel de rood-gouden als blauw-paarse versie er mooi uitzien. Op de foto’s althans, want helaas kreeg ik van Xiaomi de saaie zwarte variant te leen.

Xiaomi Redmi Note 7 review design

Functioneel gezien is het ontwerp gewoon prima. Duidelijke pluspunten zijn de aanwezigheid van een audiojack, geheugenkaartslot en zelfs afstandsbediening. Daar staat tegenover dat de Redmi Note 7 geen nfc-chip heeft. Het scherm is wat je in deze klasse mag verwachten. Helder genoeg, prima kleuren, maar een beetje flets tegenover het amoledgeweld van duurdere smartphones. De full HD+ resolutie op een diagonaal van 6,3 inch is ook conform verwachting.

Krachtige chip

Ik zei het al even: intern zit het wel goed met de Xiaomi Redmi Note 7. Hij heeft een Snapdragon 660-chipset en 3GB of 4GB werkgeheugen. Ik testte de versie met 4GB en had nooit problemen. Vanwege de geringe meerprijs van een paar tientjes raad ik je die aan. Ben je een lichte gebruiker, dan verwacht ik dat je met de 3GB-variant ook wel uit de voeten kunt.

Een screen-on-time van zo’n 7 uur is geen uitzondering

Die Snapdragon 660-chip bevat een achtkernige processor en was vorig jaar dé keuze in het middensegment. Dat dezelfde chip nu in een budgettoestel zit is netjes. Het geeft de Redmi Note 7 een kleine voorsprong tegenover veel concurrenten. Hij is voor alle standaardtaken ruim snel genoeg.

Top batterij

Onder de glimmende glazen achterkant van de Redmi Note 7 ligt een 4000mAh-batterij. Dat klinkt niet alleen als veel voor een budgetsmartphone; dat is het ook. Je zult daarom nooit bang hoeven zijn om de dag niet door te komen op een batterijlading. Zelfs na uren filmpjes kijken in de trein houdt de Xiaomi Redmi Note 7 zich kranig, en een screen-on-time van zo’n 7 uur is geen uitzondering.

Xiaomi Redmi Note 7 screenshot batterij

Snelladen is mogelijk met de Redmi Note 7, maar helaas levert Xiaomi geen geschikte lader mee. Bovendien is het maximale laadvermogen van 18W niet verkeerd, maar zeker niet de snelste. Ter vergelijking: Motorola’s (weliswaar wat duurdere) Moto G7 Plus vul je met een laadvermogen van 27W.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Xiaomi Redmi Note 7: bijna perfect
Sluiten