Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 13 jul 2019

[REVIEW] Xiaomi Redmi Note 7: bijna perfect

Software kan beter

Een terugkerend pijnpunt van Chinese smartphones: de software. Hoewel de situatie steeds beter wordt, is de software van Xiaomi nog steeds niet op het niveau van de westerse merken. Dat geldt dus ook voor de Redmi Note 7.

Typisch Chinese interface

Eerst maar het visuele en functionele aspect. Dat is typisch Chinees. Niet heel slecht, maar zeker ook niet optimaal. Ik vind het jammer dat er geen optie is om een hoofdmenu aan te zetten: alle apps staan op je homescreens. Dat heeft als irritante bijwerking dat je een app niet ingedrukt kunt houden om meldingen te zien of snelle acties te doen. Als je een app ingedrukt houdt kun je kiezen om hem te verwijderen, of een dubbele versie ervan aan te maken zodat je twee accounts kunt installeren.

Xiaomi Redmi Note 7 screenshot interface

Grafisch is de interface eigenlijk opvallend goed. Xiaomi maakt veel gebruik van wit in combinatie met opvallende kleuren en een plat ontwerp. Over smaak valt niet te twisten, maar in mijn ogen ziet het er in ieder geval netjes uit. Minder netjes is de reclame die Xiaomi op sommige punten in de software verwerkt heeft. Als je bijvoorbeeld een app download wordt die gescand op malware; op het scherm dat het resultaat daarvan toont staat een advertentie.

Hier en daar een hapering

De interface moet je dus vooral van houden. Met de software zelf is helaas wel het een en ander echt mis. Om maar te beginnen met het meest vervelende: de niet storen-modus werkt niet. Als je geluid aan staat, komen meldingen gewoon vol volume door. Je kunt de telefoon natuurlijk gewoon op stil zetten, maar dan krijg je helemaal niks meer door. Het mooie van zo’n niet storen-modus is juist dat je bijvoorbeeld gesprekken door kunt laten terwijl je andere meldingen onderdrukt.

Xiaomi Redmi Note 7 review design

Het andere grote probleem van de software van deze Xiaomi Redmi Note 7 is dat hij niet erg stabiel is. Apps haperen soms en zelfs binnen het menu loopt de smartphone weleens vast. Daar staat wel tegenover dat hij krachtiger is dan de meeste smartphones in deze klasse. Wat dat betreft is het kiezen of delen. Aan de andere kant: de Redmi Note 7 heeft de potentie om bijna perfecte prestaties te hebben. Die potentie maakt hij door de matige software niet waar.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Xiaomi Redmi Note 7: bijna perfect
Sluiten