Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 13 jul 2019

[REVIEW] Xiaomi Redmi Note 7: bijna perfect

Megapixelknaller

Niet vaak zie je een budgetsmartphone met een goede camera. Want hoewel de camera een van de belangrijkste onderdelen van een smartphone is, is het ook een van de duurste onderdelen om goed te krijgen. De Xiaomi Redmi Note 7 probeert dat probleem op te lossen en heeft een relatief goede 48-megapixelcamera.

Veel megapixels, veel detail

De sensor achterop de Redmi Note 7 heeft dus een resolutie van 48 megapixel. Nou heb je an sich niet zoveel aan die resolutie en schiet hij standaard ook foto’s in ‘maar’ 12 megapixel. Gelukkig zorgt die hoge sensorresolutie wel voor de nodige hoeveelheid detail en maakt de Note 7 mooie plaatjes. Ze zijn detailrijk en scherp en de kleuren zijn aardig. Iets te groen, maar zeker niet problematisch.

Xiaomi Redmi Note 7 review camera

Dat geldt vooral in goede lichtomstandigheden trouwens. Hoewel de Redmi Note 7 ook als het donker wordt beter scoort dan zijn segment genoten, worden foto’s wel duidelijk minder. Fotograferen in het donker is iets dat budgetsmartphones simpelweg nog niet onder de knie hebben.

Naast de hoofdcamera zit een 5-megapixelsensor die als dieptesensor dient. Ik moet zeggen dat de portretfoto’s die daaruit komen me niet tegenvallen. De randherkenning is niet perfect, maar de algehele foto ziet er vrij realistisch en goed uit.

Andere functies bijzaak

De focus ligt bij dit toestel duidelijk op de fotocamera. De videofunctie, die maximaal in full HD-resolutie werkt, is weinig bijzonder. Datzelfde geldt voor de 13-megapixel selfiecamera. Natuurlijk moeten we er rekening mee houden dat het hier om een smartphone van nog geen €200 gaat. Met dat in het achterhoofd zijn de video- en selfiecamera zeker niet verkeerd, maar ze zitten niet op het niveau van de fotocamera.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Xiaomi Redmi Note 7: bijna perfect
Sluiten