Yakuza-maker kondigt nieuwe game aan en onthult toekomst franchise

Games Jelle van Es 10 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De Yakuza-reeks is er één die zeer succesvol was voor Sega. Een paar jaar geleden kwam met het zesde deel een einde aan dat verhaal. Na die game kwam de maker met Judgment. En die game gaat nu een vervolg krijgen.

Het gaat om Lost Judgment. Dat heeft de ontwikkelaar dit afgelopen weekend bekendgemaakt. En daarmee lijkt het dus een succesvolle spin-off serie van de Yakuza-reeks te worden.

Yakuza-maker komt met Lost Judgment

De laatste game van de Yakuza-reeks was Like a Dragon, die eind vorig jaar verscheen. Bij die game koos de maker er voor om gebruik te maken van een turn-based gevechtsysteem. En dat zal ook in toekomstige games van die reeks het geval zijn, waardoor men een stukje van de toekomst laat zien. Bij Lost Judgment krijg je net als in het eerste deel te maken met een actie vechtsysteem. Het hoofdpersonage van de game Takayuki Yagami beschikt over diverse martial arts-vaardigheden om vijanden mee te verslaan. Daarbij heb je verschillende combinaties die je op een stijlvolle manier kan uitvoeren.

Lost Judgment Yakuza
Knok er op los (Afbeelding: Sega)

Lost Judgment wordt wereldwijd gelanceerd op 24 september van dit jaar. Wat dat betreft hoeven we dus niet jaren te wachten zoals bij de Yakuza-games om de game te spelen. Die kwam namelijk vaak jaren eerder uit in Japan. Qua verhaal is het aan Yagami en zijn partner, de ex-yakuza Masaharu Kaito een perfecte misdaad te onderzoeken, waarbij de hoofdverdachte beschikt over een waterdicht alibi. Daarbij komen de hoofdpersonages snel terecht in een groter verhaal.

Vrij rondlopen

Uiteraard is het net als in het eerdere deel en de andere Yakuza-games ook in Lost Judgment mogelijk om vrij rond te lopen door de bruisende binnensteden van Tokio en Yokohama. Die laatste maakte in Like a Dragon zijn opwachting. Daarbij zijn er vele zij-activiteiten te doen en is het ook mogelijk om een tijd door te brengen in de arcadehal en daar games te spelen. Wil je weten wat wij van het origineel vonden? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Judgment: Beleef een groot avontuur in Tokio

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen