Hoe je niet meer knettergek wordt van Shorts op YouTube

Tech Wesley Akkerman 28 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

YouTube geeft zowel zijn website als app een verse update, die ervoor zorgt dat content veel beter geordend wordt. Houd je niet van die Shorts en vind je het bloedirritant dat je er wel langs moet scrollen op een kanaal? Dan kun je ze vanaf nu vermijden door gebruik te maken van nieuwe tabs op de pagina’s.

Voorheen was het zo dat reguliere video’s, Shorts en livestreams allemaal in één overzicht stonden binnen de YouTube-app en op de website. Maar Google maakt nu bekend dat dit verandert. Kanalen wereldwijd krijgen namelijk nieuwe tabs, waardoor je gemakkelijker de content zoekt waar je echt op zit te wachten.

YouTube-app op de schop

Wanneer je naar het videoaanbod gaat op een kanaal, dan tref je daar nieuwe tabs aan: Videos, Shorts en Live. Druk je op één van de nieuwe tabbladen, dan krijg je vanzelfsprekend alleen de content te zien waar je trek in hebt. Wil je Shorts vermijden, dan druk je simpelweg op de tab voor het reguliere videoaanbod.

YouTube layoout
Nieuwe layout op YouTube (Afbeelding: Google)

Hoewel YouTube de veranderingen nu aankondigt en laat weten dat die sinds donderdag uitgerold worden, kan het even duren voordat je de aanpassingen zelf ziet. Meestal duurt het namelijk een paar weken voordat iedereen dergelijke updates krijgt. Maar niet getreurd: weet dat je vanzelf een keer aan de beurt komt.

Een vloek of een zegen?

Voor veel gebruikers komt deze verandering waarschijnlijk als goed nieuws. Zo kunnen ze namelijk helemaal zelf bepalen welke content ze wanneer nuttigen (en welke content helemaal niet). Het maakt de app en website een stuk overzichtelijker over het algemeen, al kan het natuurlijk ook even wennen zijn.

Want ook al geeft YouTube aan dat de aanpassingen gedaan zijn op basis van feedback vanuit de community, hoeft niet iedereen dit een prettige vormgeving te vinden. Sommige bingewatchers kijken het liefst álles wat een kanaal te bieden heeft en die mensen moeten nu dus per tab gaan kijken of er iets nieuws is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen