‘Zelda Breath of the Wild 2: dit is wanneer hij op de Nintendo Switch komt’

Games Jelle van Es 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Zelda Breath of the Wild 2 is alweer een tijd geleden aangekondigd voor de Nintendo Switch. Maar wellicht dat Nintendo dat iets eerder heeft gedaan dan dat het van te voren had gepland, want na die aankondiging werd het erg stil.

Zodoende hebben we dus geen idee hoe het er voor staat met de status van Zelda Breath of the Wild 2 op de Nintendo Switch. Zeker gezien het de aankomende wat rustiger wordt op de spelcomputer, is het wel goed om te weten wanneer de game komt. En op dat gebied hebben we nu niet heel erg veel goed nieuws.

Zelda Breath of the Wild 2 komt voorlopig niet op de Nintendo Switch

Tenminste, slecht nieuws als je er vanuit was gegaan dat Zelda Breath of the Wild 2 deze zomer al op de Nintendo Switch zou gaan verschijnen. Dan ben je sowieso al een enorm positief persoon. Nee, de verwachting is dat de game pas eind 2022 gaat uitkomen. En volgens de mensen van IGN zou de game ergens in november gaan uitkomen. Dat is althans wat ze stellen wanneer ze het hebben over games met grote open wereld games. Bekijk dat in de onderstaande video. Daar zijn er niet veel van op de Switch en de nieuwe Zelda zou daar verandering in moeten brengen. Het geduld van de gamers wordt nog even op de proef gesteld, want pas in november komt er dus een grote nieuwe open wereld-game die Zelda is.

Gesprekken met Nintendo

De uitspraak wordt gedaan door Peer Schneider, die de mede-oprichter is van IGN. Hij stelt dat hij tijdens de Game Awards heeft gesproken met mensen van Nintendo en dat die lieten weten erg enthousiast te zijn over de line up van de Nintendo Switch voor het nieuwe jaar. De laatste keer dat we iets over de game hoorden, was in de zomer van dit jaar. Tijdens een Nintendo Direct-uitzending rondom de E3 werd de game getoond en zagen we dat de game ergens in 2022 moest gaan verschijnen. Dat zou nu dus november moeten gaan zijn volgens IGN.

Nintendo Switch en andere consoles krijgen perfecte arcadegame

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen