Dit zijn de 10 zeldzaamste en duurste Pokémon kaarten ooit

Pop-Culture Sam Dille 26 jan 2023
Leestijd: 6 minuten

Pokémon is al jaren immens populair. De franchise is zelfs zo populair dat fans van over de hele wereld duizenden euro’s over hebben voor zeldzame Pokémon kaarten. Deze tien kaarten zijn de echte uitblinkers.

Sommige Pokémon kaarten zijn erg prijzig door een combinatie van verschillende redenen. Allereerst zijn veel dure kaarten erg zeldzaam. Dit betekent dat er maar een handje vol kaarten in omloop is. Echte collectorsitems voor fans dus. Ten tweede kan een hoge beoordeling van keuringsdienst PSA ook voor oplopende prijzen zorgen. De PSA beoordeelt elke kaart die geveild wordt namelijk op een schaal van 1 tot 10. Iedereen wil natuurlijk liever een kaart die in perfecte staat is. Deze tien kaarten zijn om beide redenen niet te betalen!

Dit zijn de tien duurste Pokémon kaarten ooit

#10: World Championship Master’s Key

Waarde: € 17.432,-

World Championship Master's Key
World Championship Master’s Key (Afbeelding: Ebay / ac_pokemart)

Een Master’s Key kaart werd in november 2019 voor meer dan 17.000 euro verkocht. De Master’s Key werd oorspronkelijk uitgedeeld aan deelnemers van de Pokémon Wereldkampioenschappen in 2010. Het evenement vond plaats in Hawaï en en er deden slechts 36 spelers mee. Als gevolg hiervan is de kaart ongelooflijk zeldzaam.

In tegenstelling tot de meeste kaarten die op een veiling werden verkocht, werd deze niet beoordeeld door de PSA. In plaats daarvan werd de kaart verkocht in de trofeeënkast waarin hij werd gepresenteerd. Als de kaart gekeurd was, had hij zomaar nog meer geld op kunnen halen.

#9: Master’s Scroll Pokémon kaart

Waarde: € 24.748,-

Pokémonkaarten Master's Scroll
Master’s Scroll (Afbeelding: Ebay / mistercrunch)

Eind 2020 werd een GEM-MT 10-kopie van de Japanse Master’s Scroll-kaart op eBay verkocht voor ruim 20.000 euro. Het is een kaart die nooit in pakketten verkrijgbaar is geweest. De kaart was daarom enkel te krijgen in Japan via de Pokemon Daisuki Club in 2010.

De Pokémon Daisuki Club is de officiële Japanse Pokémon-fanclub en biedt regelmatig limited edition-kaarten aan. Leden konden Action Points verzamelen door bepaalde taken te voltooien. Deze punten waren inwisselbaar voor limited edition Pokémon kaarten. De Master’s Scrol kostte maar liefst 8.600 punten. Het is niet bekend hoeveel leden het is gelukt om zo’n hoge score te halen. Wel weten we dat er slechts 26 GEM-MT kaarten in omloop zijn.

#8: University Magikarp

Waarde: € 41.192,-

Pokémonkaarten University Magikarp
University Magikarp (Afbeelding: Ebay / chopin_1810_1849)

University Magikarp komt wordt niet heel vaak geveild, maar als dat wel het geval is, betaal je er een torenhoge prijs voor. De gemiddelde prijs voor de kaart lag in de afgelopen jaren rond de 14.000 euro. De meest recente verkoop heeft de waarde echter flink doen stijgen. Een GEM-MT 10-kopie van de kaart werd eind oktober 2020 op eBay verkocht voor maar liefst 41.ooo euro.

De kaart werd oorspronkelijk als prijs uitgereikt na een wedstrijd van Tamamushi University. Deelnemers legden een aantal tests af en degenen die slaagden, werden uitgenodigd voor een speciaal toernooi in Osaka. Na afloop van het toernooi kregen de winnaars een exemplaar van University Magikarp. Er zijn ongeveer 1.000 exemplaren van de kaart gedrukt, maar slechts 68 zijn door PSA beoordeeld.

#7: Tropical Mega Battle – No. 2 Trainer Pokémon kaart

Waarde: € 49.332,-

Tropical Mega Battle - No. 2 Trainer Pokémonkaart
Tropical Mega Battle – No. 2 Trainer (Afbeelding: Ebay / Used)

Een PSA Authentieke versie van deze kaart werd in 2019 op eBay voor 49.000 euro verkocht. Dit lijkt misschien veel, maar het is waarschijnlijk slechts een fractie van de waarde van een GEM-MT 10-versie van deze kaart.

Trainer nr. 2 was een van de acht limited edition-kaarten die werden gegeven aan bezoekers van de Tropical Mega Battle. Dit is een jaarlijks evenement dat tussen 1999 en 2001 plaatsvond in het Hilton Hawaiian Village in Honolulu. Er zijn slechts 5 exemplaren van de kaart geregistreerd bij PSA en slechts twee daarvan zijn in nieuwstaat. Hierdoor is deze Pokémon kaart een van de zeldzaamste ooit.

#6: Tropical Mega Battle – Tropical Wind

Waarde: € 53.526,-

Tropical Mega Battle - Tropical Wind
Tropical Mega Battle – Tropical Wind (Afbeelding: Ebay / ptckarps)

Een in perfecte staat verkerend exemplaar van Tropical Wind werd in oktober 2020 op eBay verkocht voor maar liefst 53.000 euro. Wat nog verbazingwekkender is, is dat Tropical Wind verreweg de minst zeldzame kaart is van de Tropical Mega Battle-set.

Tropical Wind is ook een van de acht kaarten die worden uitgedeeld tijdens het Tropical Mega Battle-evenement. Er zijn slechts twee GEM-MT 10-exemplaren van de kaart. De meeste kaarten die door PSA worden beoordeeld, hebben namelijk een beoordeling van 8 of 9. Toch zijn zelfs deze een aardige cent waard.

#5: No.1 Trainer Pokémon kaart

Waarde: € 73.998,-

No.1 Trainer
No.1 Trainer (Afbeelding: Herritage Auctions)

Sommige experts beschouwen deze Pokémon kaart als de zeldzaamste Pokémon kaart die er bestaat. Door deze zeldzaamheid klinkt het misschien gek dat hij ‘slechts’ op plek vijf is geëindigd. Toch is ruim 73.000 euro nog behoorlijk veel voor een kaart die oorspronkelijk gratis werd uitgedeeld.

De kaart werd uitgedeeld aan de zeven regionale kampioenen van de Pokémon Wereldkampioenschappen in 1999 in Tokio. Op de een of andere manier is hierbij een extra kaart in omloop gekomen. De Pokémon kaart bevat illustraties van Hideki Kazama en maakt deel uit van de geheime Super Battle-promoset. Van de acht exemplaren die door PSA zijn beoordeeld, hebben er slechts zes de perfecte GEM-MT 10-beoordeling behaald.

#4: 1st Edition Neo Genesis Lugia

Waarde: € 106.064,-

1st Edition Neo Genesis Lugia
1st Edition Neo Genesis Lugia (Afbeelding: Ebay / giopokecards)

Het komt zelden voor dat een kaart die in het Westen wordt uitgebracht voor zo’n grote prijs wordt verkocht. Wat deze kaart echter zo speciaal maakte, was dat hij deel uitmaakte van de base set.

Zoals met de meeste prijzige kaarten, had deze Pokémonk aart een GEM-MT 10-beoordeling van PSA gekregen. Hierdoor was de kaart een van de slechts 41 exemplaren die deze score heeft behaald.

#3: Family Event Kangaskhan

Waarde: € 123.413,-

Family Event Kangaskhan
Family Event Kangaskhan (Afbeelding: psacard)

Nog maar vier jaar geleden werd de Family Event Kangaskhan-kaart voor ongeveer 8.200 euro verkocht. Vorig jaar was het exemplaar echter vijftien keer meer waard. De kaart werd door PWCC Auctions via eBay verkocht.

De kaart zelf werd in Japan uitgereikt na een ouder en kind Pokémon-toernooi dat in 1998 werd gehouden. Gezinnen streden tegen elkaar met de ouder- en kindenteams. Het winnende team kreeg de Kangaskhan-promokaart. Er zijn slechts 11 GEM-MT 10 exemplaren van de kaart in omloop, met een gezamenlijke waarde van meer dan anderhalf miljoen euro.

#2: Pikachu Illustrator

Waarde: € 191.574,-

Pokémonkaart Pikachu Illustrator
Pikachu Illustrator (Afbeelding: Ebay / gelb29)

De Pikachu Illustrator-kaart heeft ooit het record van de duurste Pokémon kaart ooit verkocht verslagen. Dit record is helaas vorig jaar verbroken door de nieuwe nummer 1.

De kaart zelf werd uitgedeeld aan de winnaars van een illustratiewedstrijd die in 1998 plaatsvond. De competitie werd gehouden door de Japanse manga CoroCoro Comics. Er bestaan slechts 39 exemplaren van deze  kaart. Van maar 12 van deze kaarten is bekend dat ze in goede staat verkeren.

#1: Edition Shadowless Charizard

Waarde: € 295.994,-

Pokémonkaart Holographic Charizard
De Holographic Charizard (Afbeelding: PWCC Auctions)

De huidige recordhouder komt van een veiling van Goldin Auctions. In tegenstelling tot de meeste Pokemon kaarten met een hoge waarde, werd deze beoordeeld door SGC in plaats van PSA en ontving hij een indrukwekkende GOLD LABEL PRISTINE 10-beoordeling.

Daarnaast wordt deze kaart een van de zeldzaamste Pokémon kaarten ooit genoemd. De holografische Charizard stamt uit de eerste editie die in 1999 uitgebracht werd. Een echt collectorsitem voor alle Pokémonfans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen