Zondag met Lubach krijgt flinke kritiek op Twitter na uitzending

Films & Series Jeroen Kraak 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Zondag met Lubach is zoals gewoonlijk weer trending op Twitter. Dit keer wordt hij stevig aangepakt en daar zijn twee redenen voor.

Gisteren was Lubach weer in vorm tijdens zijn Zondag met Lubach. Waar hij normaal veel lof krijgt op Twitter, is het deze weken anders. Afgelopen zondag bereikte de kritiek een dieptepunt en werd de presentator. Hoewel hij complimenten in ontvangst kan nemen, is hij toch vooral stevig aangepakt.

Kritiek op Zondag met Lubach

De kritiek is vooral gericht op twee items in de laatste aflevering. Het begon met nieuwe kritiek op Rutte. Hij richtte zich op de manier van campagnevoeren van de minister-president. Rutte gebruikte bijvoorbeeld een achtergrond en bewoordingen die verdacht veel lijken op die van de persconferenties tijdens de coronacrisis.

Daarnaast trekt Lubach ook de kennis van de premier over het coronavirus in twijfel. De presentator liet fragmenten zien waaruit blijkt dat Rutte totaal geen expert is.

Rutte bashen

Veel kijkers zijn helemaal klaar met Lubach. Zij vinden dat hij er alles aan doet om de minister-president onderuit te halen, aangezien dit niet de eerste keer is dat hij kritiek uit. Een aantal van de kijkers op Twitter vindt dan ook dat hij te veel politiek kleur bekent.

Maar dat was niet de enige kritiek die Lubach kreeg te verduren. Ook het item over het vaccinatiepaspoort werd door veel mensen niet in dank afgenomen. Moeten mensen die gevaccineerd worden meer vrijheden krijgen en wat doen we met mensen die een prik weigeren?

Lubach heeft er moeite mee dat er mensen die vooraf geen goed onderzoek gedaan hebben een injectie weigeren. Dat is volgens hem echter prima, maar dan moet wel de boel gescheiden worden. Zo kunnen mensen zelf kiezen of ze mee vrijheid willen. Op internet wordt dat standpunt niet gedeeld.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen