10 mensen die een absoluut fortuin verdienen met TikTok

Apps Dennis Mons 29 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Dat je goed geld kunt verdienen met platformen als YouTube en Instagram wisten we natuurlijk al. Maar wat kan je verdienen met het relatief jonge TikTok? WANT-redacteur Dennis Mons deed zijn pet achterstevoren, pakte een skateboard af van een neefje, oefende een paar soepele danspasjes en dook in de bijzondere wereld.

Bij de lancering van TikTok hadden wij niet kunnen raden dat je multimiljonair kan worden met videootjes van drie tot dertig seconden. Over het algemeen was in het begin de inhoud simpel, met wat playback-nummertjes en grappige dansjes.

Jonkies op TikTok

Het is dan ook niet verwonderlijk dat vooral erg jonge gebruikers op het Chinese platform doken. Officieel moet je 13 jaar zijn om het te gebruiken, maar ook nog jongere kinderen zijn er dol op.

Hoe TikTok gebruikt wordt als de nieuwe campagnestunt van Joe Biden
TikTok op je iPhone (Afbeelding: Unsplash)

Maar hoe verdienen contentmakers dan hun knaken? Het is vrij simpel: TikTok Creator Fund en sponsordeals. Om direct geld te verdienen kun je je aanmelden voor het Creator Fund. Daarvoor heb minimaal 10.000 volgers nodig en meer dan 100.000 views in de afgelopen dertig dagen. Ook moet je 18 jaar of ouder zijn.

Het zijn echter de sponsordeals waar TikTokkers het meeste geld mee verdienen. Maar hoeveel dan? Even een lijstje van de 10 rijkste TikTok-influencers ter wereld.

#10 Charli D’Amelio (netwaarde: $8 miljoen)

D’Amelio is een TikTokker die inmiddels meer dan 145,9 miljoen volgers heeft. Ze begon haar carrière toen ze 15 jaar oud was. Haar specialiteit is dansuitdagingen maken. Ze werd zo beroemd dat ze opende voor de groep The Jonas Brothers, was ze te gast bij The Tonight Show en werkt ze samen met grote merken als Invisalign, EOS en vele anderen.

@charlidamelio

i just wanted to see if i could do this

♬ mask off by future – ✰

#9 Kimberly Loaiza (netwaarde: $10,7 miljoen)

Loaiza gebruikt TikTok sinds 2019 en heeft inmiddels meer dan 67 miljoen volgers. Ze maakt relatief random filmpjes over dingen die ze doet in haar leven. Daarnaast is de 24-jarige Mexicaanse ontzettend populair bij Spaanstalige kijkers, en ze maakt leuke plaatjes.

#8 JoJo Siwa (netwaarde: $14 miljoen)

Deze 19 jarige JoJo (Joelle Joanie Siwa) begon haar carrière niet op social media, maar op tv, waar ze vaak meedeed aan danswedstrijden. JoJo zit in ieder geval niet stil; ze werd actrice en verkoopt mode-accessoires. Dat leverde haar 43,4 miljoen volgers op.

#7 Jason Derulo (netwaarde: $16 miljoen)

Derulo heeft zijn faam te danken aan muziek. Zo schreef hij nummers voor onder andere Kane, Kingston, Diddy en Lil Wayne. Zelf zingt hij ook en scoorde een TikTok-hit met het nummer Savage Love in 2020. Derulo heeft 52,6 miljoen volgers.

@jasonderulo

No No No Ft. me out now @tayctok

♬ son original – T A Y C 🤍

#6 Lucas en Marcus (netwaarde: $22 miljoen)

Lucas en Martin staan ook wel bekend als de Dobre Twins. Het duo begon in eerste instantie met video’s op Vine en mensen waren dol op hun dansvideo’s, voedseluitdagingen en prank-video’s. Ook richtten ze een YouTube-kanaal op. De heren spreiden hun populariteit dus heel handig uit en hebben 36,2 miljoen volgers.

#5 James Charles (netwaarde: $22 miljoen)

James Charles is een make-up-artiest Hij begon zijn social media-carrière in 2015 met tutorials over make-up. Hij begon op Youtube, maar ook zijn posts op Twitter en TikTok gingen viraal. Inmiddels heeft hij meer dan 36,8 miljoen volgers.

@jamescharles

go tom brady!!

♬ original sound – James Charles

#4 BTS (netwaarde: $100 miljoen)

BTS is een van de grootste sensaties in K-Pop. De populariteit van de boy band schoot door het dak sinds de oprichting in 2015. Ze konden het dus niet laten om ook aanwezig te zijn op TikTok en hebben nu zo’n 52,8 miljoen volgers.

#3 Dwayne Johnson (netwaarde: $320 miljoen)

Het moge duidelijk zijn dat deze exorbitante bedragen ook voortkomen uit ander werk dan TikTok. The Rock is een van de hard werkendste acteurs in Hollywood. Maar dat het social media-platform een flinke duit in het zakje doet, moge duidelijk zijn. Johnson heeft 57,1 miljoen volgers.

Dwayne Johnson The Rock Netflix kaalheid
Dwayne Johnson op de rode loper. (Afbeelding: EPA/DAVID SWANSON)

#2 Will Smith (netwaarde: $350 miljoen)

Will Smith werd wereldberoemd door zijn muziek met Jazzy Jeff en zijn rol in The Fresh Prince of Bel Air. Inmiddels heeft de guitige acteur met flaporen (en losse handjes) meer dan 50 miljoen volgers op TikTok. Qua volgers mag hij niet klagen: het zijn er 72,7 miljoen.

Oscars 2022 Will Smith Chris Rock
Whoopsie (Afbeelding: Robyn Beck / AFP)

#1 Kylie Jenner (netwaarde: $700 miljoen)

Kylie Jenner is de rijkste TikTokker ter wereld. Ze werd beroemd door de reality show Keeping up with the Cardassians. Naast het feit dat ze goed geld verdient met publieke optredens heeft ze ook haar eigen cosmeticamerk. Hoewel ze minder volgers heeft dat een paar van de bovenstaande TikTokkers (zo’n 46,5 miljoen), komen kijkers op haar content af voor een specifieke reden, waardoor haar cosmeticamerk alleen nog maar groter werd.

@kyliejenner

@Kylie Cosmetics 💕 gloss drips available now in 4 shades

♬ Strawberry – Prod. By Rose

Ook geïnspireerd geworden om iets te doen met TikTok? In theorie kan je namelijk slapend rijk worden. Hoe dat zit lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen