1Password richt zich niet alleen op wachtwoorden, maar ook op crypto

Apps Wesley Akkerman 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

1Password is een wachtwoordmanager: een programma dat we elke internetgebruiker aanbevelen. Nu is er ook een link met crypto ingebouwd. Daardoor kun je ook de gegevens van een specifieke wallet opslaan binnen de manager. De grote vraag is nu of dit iets is waar gebruikers op zitten te wachten, of dat deze stap het bedrijf gebruikers gaat kosten.

De populaire wachtwoordmanager gaat de samenwerking aan met Phantom Technologies. 1Password brengt zijn api naar het Phantom-platform toe. Mensen met een Phantom-wallet en een actief abonnement op de wachtwoordmanager kunnen hun inloggegevens daardoor veilig bij de dienst opslaan.

1Password stapt in crypto, soort van

Gebruikers van het Phantom-platform kunnen zodoende het adres van hun wallet opslaan. Maar ook hun wachtwoord en de geheime zin waarmee je naderhand weer toegang krijgt tot je eigen cryptomunten. Alle content die met cryptocurrency te maken heeft, slaat 1Password op binnen een nieuw onderdeel van de manager.

1Password
Crypto-opties in 1Password (Afbeelding: 1Password)

De Phantom-wallet is een gratis te gebruiken digitale cryptowallet waarmee gebruikers munten kunnen opslaan, verkopen, versturen en ontvangen. De voorwaarde is dat die munten werken met de gedecentraliseerde blockchain van Solana. De wallet is te bezoeken via een webbrowser, maar ontving onlangs ook een iPhone-app.

Eerste stap in crypto

Dit is de eerste stap die 1Password in crypto zet. Sommige gebruikers zien dit mogelijk als een handige optie. Want wanneer je de toegang verliest tot je digitale wallet, dan ben je in veel gevallen gewoonweg alles kwijt. Je inloggegevens dus veilig opslaan kan dus een rampscenario voorkomen, in dit geval.

Echter, de vraag is nu in hoeverre gebruikers dit gaan accepteren. Veel mensen vinden crypto oplichterij van de bovenste plank. En anders vinden ze wel dat het onderhouden van deze markt veel te veel energie kost. Sommige mensen boycotten daarom ook bedrijven die ook maar iets doen met cryptocurrency.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

1Password

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen