3 manieren om foto’s van Instagram te downloaden

Apps Redactie 5 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Elke dag worden er miljoenen foto’s geüpload op Instagram. Daarmee is het de meest populaire foto-applicatie ter wereld. Regelmatig kom je beelden tegen die je simpelweg móét bewaren. Uiteraard kun je foto’s archiveren in de app of je kunt een printscreen maken met je telefoon. Maar, uiteindelijk wil je het desbetreffende beeld wellicht ook opslaan op je smartphone of computer. Het liefst in hoge resolutie. Zo haal je foto’s van Instagram.

Is foto’s van Instagram downloaden illegaal?

In de app is helaas geen mogelijkheid gebouwd om foto’s op te slaan op je smartphone of computer. Instagram bevat alleen de functie om beelden te bewaren, te bookmarken. De onderstaande downloadmethodes zijn daarom ook over het algemeen redelijk privacygevoelig of zelfs illegaal. Mocht je twijfelen of je een foto mag downloaden, vraag dan altijd om toestemming van de rechtmatige eigenaar.

Hoe download ik foto’s van Instagram?

De online dienst Dinsta is een van meest simpele, betrouwbare en veilige tools op het internet om Instagramafbeeldingen te downloaden. Ga naar Insta en zoek de afbeelding die je wilt downloaden. Door simpelweg de url van de gewenste post te kopiëren en te plakken in de daarvoor bestemde box kun je met een druk op de knop de foto downloaden. In hoge resolutie. Een vergelijkbare website is Downloadgram.

Programma’s om Instagram-foto’s te downloaden

Mocht je bovenstaande mogelijkheden niet vertrouwen kun je er ook voor kiezen om een applicatie te downloaden. De app 4K Stogram is geschikt voor pc, macOS en Linux. Hiermee download je foto’s, video’s en Stories van openbare accounts en maak je simpel een back-up van je profiel. Downloaden is gratis, maar ongelimiteerd gebruik kost 10$.

Is het veilig?

Zoals eerder gesteld: andermans beelden downloaden (en gebruiken) kan strafbaar zijn. Daarnaast kan het gebruik van bepaalde apps ervoor zorgen dat je eigen privacy wordt geschonden. Door je aan te melden met zogenaamde third party apps kunnen je persoonsgegevens worden achterhaald en vervolgens worden doorverkocht aan derden. Het is dus slimmer om een tool zoals bijvoorbeeld Dinsta te gebruiken waarmee je niet hoeft in te loggen.

Weten hoe je stories opslaat? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen