WANT to Have: de beste 360 graden camera’s

Gadgets Ilona Braam 10 jun 2017
Leestijd: 3 minuten

Tegenwoordig hebben we zoveel keuze wanneer we iets willen komen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dat geldt ook voor 360 graden camera’s en het kan lastig zijn om erachter te komen  welke camera het beste bij je past. Daarom hebben we de drie beste 360 graden camera’s voor je op een rijtje gezet.

Samsung Gear 360: makkelijk in gebruik

De Samsung Gear 360 is een hele metamorfose ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. Wat meteen opvalt is dat de camera dunner, kleiner en lichter is geworden. Ook de prijs heeft een duikeling genomen. Dit betekent echter niet dat de prestaties nu ondermaats zijn geworden. Met de Gear 360 schiet hoge kwaliteits 15 megapixel beelden en 4k video’s met een snelheid van 30 fps. Met de ingebouwde reeks microfoons neem je makkelijk de bijbehorende 360 graden audio op. Hoewel er over de specs dus niet zoveel te klagen valt, is het grootste voordeel aan de Gear 360 dat het ontzettend makkelijk in gebruik is. Je maakt hem bijna overal makkelijk aan vast. Met de speciale app kun je op afstand foto’s maken en krijg je toegang tot geavanceerde features voor het best mogelijke resultaat. Maar daar hoef je niks ingewikkelds voor te doen want de software wijst zichzelf en is vergeleken met die van andere camera’s een stuk makkelijker.

Prijs: 245 euro

Samsung Gear 360

Ricoh Theta S: bijna perfecte 360 graden beelden

Bij de Ricoh Theta S moet je niet persé zijn voor gemak, maar wel voor bijna perfecte 360 graden beelden. Om een 360 graden beeld te creëren hebben de meeste camera’s twee sensoren, welke twee iets verschillende beelden opnemen. Deze beelden worden vervolgens aan elkaar geplakt om de ruimtelijke ervaring te creëren. Bij de Ricoh Theta S zijn de twee sensoren heel dicht bij elkaar geplaatst. Het resultaat is dat de camera de beste optie is als je als niet professional gaat voor perfectie. Als je graag de camera op een bewegend object zou willen plaatsen is hij wat minder geschikt. De Ricoh Theta S is namelijk best hoog.

Prijs: 349 euro

Ricoh Theta S

Insta360 Air

Als derde is er de Insta360 Air. Het is één van de goedkoopste 360 graden camera’s waar je nog goede beelden mee kunt schieten. En hoewel hij niet de meest gebruiksvriendelijke software of de hoogste resolutie heeft, heeft hij wel iets dat andere camera’s niet hebben. Het is namelijk de enige USB-C camera, waarmee 360 graden beelden gemaakt kunnen worden. Dat betekent dat je hem rechtstreeks in je smartphone kunt steken en geen last hebt van bijvoorbeeld lage overdrachtsnelheden. Gezien de lage prijs en redelijke goede beeldkwaliteit is de Insta360 Air de perfecte camera om te beginnen met 360 graden fotografie.

Prijs: 169 euro

Insta360 Air

Giroptic iO

De Giroptic iO is heerlijk compact en werkt in combinatie met je smartphone. Voor Apple gebruikers is hij beschikbaar met een Lightning connector, maar hij ondersteunt ook USB-C en microUSB connectiviteit. Met de Giroptic maak je 2k video’s met een snelheid van 30 fps. De camera gebruikt hiervoor twee sensoren. Wat foto’s betreft heb je de optie om 4k beelden te schieten. Voor wie alles meteen met zijn vrienden wil delen is er de mogelijkheid om content meteen te streamen naar Twitter, YouTube en Facebook.

Prijs: 223 euro

Giroptic iO

 

360fly 4k

Met de 360fly 4k maak je hoogwaardige beelden met een resolutie van 2.880 x 2.880 pixels. Bij deze camera is het proces van de beelden aan elkaar plakken niet nodig, dankzij de 240 graden groothoeklens. Verder komt het apparaatje met een ingebouwde gyroscoop, versnellingsmeter en GPS antenne. Ook heb je 64GB aan ruimte om de meeste geweldige 360 graden beelden te maken. Wat de connectiviteit betreft wordt onder andere wifi en Bluetooth ondersteund. Met deze camera zou je wat wildere beelden op kunnen nemen, aangezien hij water resistent en shockproof zou moeten zijn. Via de speciale app kan je hem ook besturen via je smartphone.

Prijs: 599 euro

360fly 4k

Mocht je met 360 graden fotografie willen beginnen is het niet perse nodig om een nieuwe 360 graden camera te gaan kopen. Als je een DSLR camera hebt kun je deze ook tot 360 graden camera omtoveren met deze speciale lens.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen