Vijf redenen om (niet) voor de Kia Picanto te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 29 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

De Kia Picanto werd geïntroduceerd in 2014 als vijfdeurs hatchback. De compacte auto heeft sinds die tijd wat aanpassingen ondergaan om tot zijn huidige vorm te komen. Over de jaren heen is de Picanto nooit echt de populairste auto geworden in zijn categorie. Wel blijven mensen trouw het autootje kopen. Dit zijn de redenen waarom je voor de Kia Picanto zou moeten gaan. Uiteraard heeft de Picanto zoals alle auto’s ook wat minder positieve punten. De vraag is of deze opwegen tegen de voordelen.

Kia Picanto

Compact maar ruim

Hoewel de Kia Picanto één van de meest compacte auto’s op de markt is, word je aan de binnenkant verrast met een relatief ruim interieur. De nieuwe Picanto is even lang en breed als de vorige versie, maar biedt toch net iets meer binnenruimte. Dit komt doordat de wielbasis 15 cm langer is dan bij zijn voorganger. Daarnaast heeft het autootje de grootste bagageruimte in zijn klasse. Met 255 tot zelfs 1.010 liter aan bagageruimte hoef je je niet in te houden wanneer je je koffers inpakt.

Kia Picanto interieur

Kia Picanto is voordelige koop

Om de één of andere reden is de Kia Picanto altijd iets minder populair gebleven dan soortgelijke auto’s van andere merken. Hoewel dit voor Kia zelf niet zo geweldig is, kan de consument hier wel voordeel uit trekken. Doordat de auto minder gewild is, is de Picanto ook een stukje goedkoper dan andere voertuigen in dezelfde klasse. De nieuwe Picanto is beschikbaar vanaf € 11.725,-. Naast de lagere aankoopprijs is de auto ook zuinig, welke motoruitvoering je ook kiest.

Hoog kwaliteitsniveau en fijne rijeigenschappen

De compacte Kia is één van de best rijdende modellen vergeleken met andere compacte auto’s. Door het kleine formaat en de fijne handling voelt het autootje zich thuis op zowel smalle straatjes in de stad tot meer avontuurlijk wegen daarbuiten. Het interieur is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen, welke ervoor zorgen dat je zelfs tijdens een wat langere rit comfortabel in de auto zit. Tegenwoordig is ook dit kleintje voorzien van de laatste technische snufjes. De nieuwe Picanto helpt je niet alleen met inparkeren, maar voorkomt bijvoorbeeld ook botsingen.

Kia Picanto

Motor slaat soms af

Hoewel er over het algemeen weinig vaak voorkomende mankementen bekend zijn bij de Picanto, kan het wel eens voorkomen dat de brandstofpomp in de tank stopt met werken. Dit zorgt ervoor dat de motor vanzelf afslaat. Vervolgens wil de auto dan niet meer starten. Hoewel het vervelend is, is het niet het einde van de wereld. De oorzaak is dat de contacten soms slecht werken.

Sleutels worden niet herkend

Een ander probleem dat wel eens voorkomt is dat de sleutels niet meer worden herkend. Dit gebeurt meestal wanneer de accu leeg of los is geweest. Om dit probleem op te lossen moet je helaas terug gaan naar je Kia-dealer om de sleutels opnieuw te laten inlezen.

Compacte auto’s hebben sowieso een voordeel boven wat meer robuuste modellen. Zo vind je bijna altijd een parkeerplaats en betaal je voor een lichtere auto minder wegenbelasting.

Behalve op de automarkt zien we overal compacte items verschijnen die elk hun eigen voordelen hebben. In dit warme weer is deze compacte airconditioner bijvoorbeeld een geweldige steun. Hij is daarbij nog relatief goedkoop en je kunt hem in de winter gewoon weer opbergen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen