Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 22 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

5 HBO Max-series uit 2022 die je zeker moet kijken

HBO Max is inmiddels een paar maanden actief in Nederland. Op de streamingdienst staan een hoop pareltjes. Ook splinternieuwe.

HBO Max kennen we natuurlijk allemaal van grote titels als Game of Thrones, Succession en Westworld. Daarnaast staan er ook echte klassiekers op de dienst als The Sopranos en Friends. Toch is er nog heel veel meer.

Nieuwe series op HBO Max

Op HBO Max zijn sinds de jaarwisseling een flink aantal nieuwe series en films verschenen. Daartussen zitten een aantal pareltjes. Wij vertellen wat jij moet kijken, zodat jij niet hoeft te zoeken. Het voordeel aan nieuwe series is dat je niet eerst tig seizoenen hoeft te kijken voordat je helemaal bij bent.

The Rehearsal

The Rehearsal is de nieuwste hit op HBO Max. Deze nieuwe show kun je met recht bijzonder noemen. In elke aflevering wordt een persoon geholpen met een bijzonder dilemma. Elke uitkomst wordt gerepeteerd, zodat er geen misstap kan worden begaan. Zo bouwt programmamaker Nathan Fielder zelfs hele huizen en café tot het kleinste detail na. Ook huurt hij legio acteurs in om de daadwerkelijke situatie na te bootsen. Recensenten zijn enthousiast en het programma zelf scoort op dit moment een 9,2 op IMDb.

Peacemaker

Er zijn tegenwoordig zoveel superheldenseries dat we goed kunnen snappen dat je niet meer weet wat je moet kijken. Probeer zeker eens Peacemaker op HBO Max. Deze serie gaat over de gelijknamige superheld die je wellicht kent uit The Suicide Squad. Misschien is het zelfs na Homelander de meest onsympathieke held die er is. De serie zelf is gemaakt door James Gunn die je wellicht kent als regisseur van Guardians of the Galaxy. Dan weet je precies dat je genoeg belachelijke momenten voorbij ziet komen. Je komt van de ene lachbui in de andere terecht door alle rare vogels die meedoen. Bovendien heeft de serie een van de beste intro’s die ooit zijn gemaakt.

Our Flag Means Death

Hoewel Our Flag Means Death niet een superheldenserie is, heeft het toch een kleine link. Co-maker van de serie is namelijk Taika Waititi die je wellicht kent als regisseur van de Thor-films. Dit is misschien wel de meest belachelijke piratenserie die je ooit hebt gezien. Het verhaal gaat over de rijke grondeigenaar Stede Bonnet die ervan droomt om een piraat te worden. Hij koopt een boot en huurt een bemanning in, maar dan gaat alles mis. Hij wil een piraat zijn zonder geweld te gebruiken. Dat levert dan ook bizarre situaties op. Je ziet ‘m op HBO Max.

Tokyo Vice

Houd je van misdaadseries? Dan is Tokyo Vice op HBO Max echt iets voor jou. Je moet het niet vergelijken met Miami Vice, want dat is echt totaal iets anders. In deze nieuwe HBO-serie doet Jake Adelstein er alles aan om een succesvolle misdaadjournalist te worden in het Tokyo van de jaren ’90. Hiervoor moet hij zich mengen in de wereld van de politie en de Yakuza. Het is een spannende serie waarbij je elke aflevering op het puntje van de stoel zit. De geweldige sfeer van het Japan uit de jaren ’90 maakt de ervaring compleet.

We Own This City

Nog steeds gaat er veel mis het Amerikaanse politiecorps. Wie herinnert zich niet de dood van George Floyd. In We Own This City op HBO Max zien we de politiemacht van de Amerikaanse stad Baltimore. Een plaats waar racisme en corruptie zijn vrije gang kan gaan. De serie is afkomstig van George Pelecanos en David Simon die je wellicht kent als de makers van The Wire. Een serie die als een van de beste ooit wordt gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 HBO Max-series uit 2022 die je zeker moet kijken
Sluiten