Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 15 jan 2022

5 Instagram Reels-tips en tricks om meer uit de TikTok-kloon te halen

Aan korte video’s geen gebrek op het internet. Die korte video’s bekijk je via TikTok, Instagram Reels of via YouTube Shorts. Maar wat nou als je zelf ook korte video’s met kwaliteit wil maken? In dit artikel bespreken we vijf tips die je kunnen helpen op de weg naar succes.

Het maakt overigens niet uit of je een videomaker bent die alles uit het platform wil halen of een doorsnee gebruiker die gewoon toffe dingen wil maken. Deze tips zijn voor alle gebruikers bedoeld. Instagram Reels biedt behoorlijk veel functies aan. En wellicht ken je ze nog niet allemaal. Daar kunnen we je bij helpen.

Instagram Reels-tips

We nemen vijf tips met je door, die we hieronder behandelen.

#1 Video’s uitlijnen

Wist je dat je heel gemakkelijk je video’s uitlijnt met Instagram Reels? Zo breng je objecten of mensen heel mooi in beeld. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is op de juiste knop te drukken. Het betreft de onderste knop die links in het menu gepresenteerd wordt.

#2 Instagram Reels: pas de timer aan

Je kunt reels maken met een actieve timer, waardoor je het daadwerkelijke reelmoment uitstelt. Links in het menu vind je een klokje. Tap daarop en je krijgt een timer in beeld. Hier stel je in hoe lang het duurt voordat de video opgenomen wordt. Druk op de blauwe knop wanneer je klaar bent en de timer is actief.

Instagram Reels
Instagram Reels. (Afbeelding: Instagram)

#3 Sla je favoriete effecten op

In de sidebar staat het icoon voor effecten. Dit is een rondje met sterretjes erin. Kies nu je favoriete effect uit en tap erop. In het menu onderin beeld staat nu de optie voor het opslaan van het effect. Zo creëer je binnen no-time een overzicht met effecten die je het tofst vindt.

#4 Instagram Reels: voice-over toevoegen

Wanneer je veel korte video’s bekijkt, dan weet je dat veel van die content voice-overs bevatten. Maar hoe voeg je die nou toe op Instagram Reels? Nadat je een video opgenomen hebt, kun je achteraf de voice-over nog toevoegen. Druk daarvoor op het muziekicoon bovenin en selecteer de Voice-overtab onderaan. Selecteer nu de opnameknop en spreek in wat je te zeggen hebt.

#5 Voorkom dat andere mensen je reels remixen

Heb je liever niet dat een ander aan de haal gaat met je reels, dan snappen we dat. Gelukkig kun je voorkomen dat dit gebeurt. Open Instagram Reels en selecteer de menuknop, rechts bovenin. Klik nu op de instellingen. Ga naar de privacy-opties en kies daar Reels and Remix uit. Zet de schakelaar om bij Allow for Reels, als je wil voorkomen dat anderen dus je content remixen.

Meer opties voor Instagram Reels

Dit zijn enkele tips om je alvast op weg te helpen met de populaire app voor het maken van korte video’s. De app biedt nog veel meer mogelijkheden aan, dus druk gerust eens op de andere menu-opties!

Whatsapp: deze 5 dingen doet bijna iedereen nog altijd verkeerd

Benieuwd naar andere handige tips? Check dan zeker even het bovenstaande artikel of deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
5 Instagram Reels-tips en tricks om meer uit de TikTok-kloon te halen
Sluiten