5 must-have PlayStation 5 games die nog dit jaar verschijnen

Games Jelle van Es 17 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Met de digitale versie van de E3 achter ons, is het duidelijk geworden wat we dit jaar kunnen verwachten op het gebied van games. Natuurlijk, er zullen nog zeker wat games bij komen, waaronder de nieuwe Call of Duty. En er zijn bepaalde games waarvan we nog niet precies weten wanneer ze uitkomen. Dit zijn daarbij vijf PlayStation 5-games die je dit jaar zo goed als zeker kunt gaan spelen.

In dit lijstje heb ik voornamelijk gekeken naar games die exclusief of in elk geval console-exclusief op de PlayStation 5 verschijnen. Daar zijn er niet heel erg veel van, waardoor er in deze lijst ook zeker games zitten die je op een ander platform kan spelen. Maar alsnog zijn dit vijf heerlijke games om naar uit te kijken.

PlayStation 5-games in 2021

1. Death Stranding: Director’s Cut

Death Stranding: Director’s Cut is één van de spaarzame nieuwe aankondigingen voor de PlayStation 5 tijdens de E3. Voor een groot gedeelte komt dat doordat Sony zelf geen persconferentie heeft gehouden. Het gaat om een verbeterde versie van de game die twee jaar geleden op de PlayStation 4 verscheen. Reken daarbij op een hogere resolutie in combinatie met een verbeterde framerate. Daarnaast suggereert de trailer dat de game gebruik maakt van extra content, aangezien we een soort Metal Gear Solid-achtige setting zien. Mocht je de game destijds gemist hebben, dan is dit het moment om de unieke game alsnog te beleven. De titel wordt binnenkort volledig onthuld en dan komt er ook een releasedatum.

2. Guardians of the Galaxy

Marvel’s Guardians of the Galaxy is één van die games die naast de PlayStation 5 ook op andere platformen komt. Ik neem hem mee in dit lijstje omdat het één van de nieuwe onthullingen is. De game verschijnt al op 26 oktober en laat je aan de slag gaan met Star-Lord. Als dit personage heb je de leiding van een interessante groep helden, waarbij je soms lastige keuzes moet maken. De game ziet er goed uit, de gesprekken zijn vermakelijk en de muziek past perfect bij hetgeen dat we van de film kennen. Een game met zeer veel potentie. En de trailer is top

3. Kena: Bridge of Spirits

Kena: Bridge of Spirits is een titel die gemaakt wordt door het kleinere Ember Lab, die tot nu toe nog geen andere game heeft gemaakt. De game werd al aangekondigd met de onthulling van de PlayStation 5 en zou oorspronkelijk rondom de release van de spelcomputer uitkomen. Hij verschijnt nu echter op 24 augustus, waarbij je de game ook op de pc en de PlayStation 4 kan spelen. De game draait om Kena, die de mogelijkheid heeft om spirits op te roepen en samen met hen de strijd aan te gaan met de vele vijanden die in de game te vinden zijn. Een titel die er prachtig uitziet en hopelijk ook vermakelijk wordt.

4. Deathloop

Ook Deathloop is een game die een tijd geleden is aangekondigd. De game wordt gemaakt door Arkane Studios, dat onderdeel is van Bethesda. Bethesda is inmiddels overgenomen door Microsoft, maar toch komt deze game op 14 september uit op de pc en de PlayStation 5. Pas een jaar later zal hij op de Xbox Series X verschijnen. In de game krijg je te maken met een oneindige loop. Het is aan de speler om in zo’n loop een aantal gevaarlijke vijanden uit te schakelen. Elke keer dat je wordt afgemaakt, begint het avontuur opnieuw. Gelukkig kun je wel bepaalde voortgang meenemen en worden dingen steeds duidelijker.

Deathloop PlayStation 5
Deathloop (Afbeelding: Bethesda)

5. Ghostwire: Tokyo op de PlayStation 5

Tot slot hebben we nog Ghostwire: Tokyo. Deze game is een beetje hetzelfde verhaal als Deathloop. Hij wordt gemaakt door Tango Gameworks, wat onderdeel is van Bethesda. Net als bij Deathloop komt deze game eerst een jaar exclusief uit op de PlayStation 5. De game moet in oktober verschijnen en laat je afreizen naar Tokio. Als speler krijg je te maken met verschillende bovennatuurlijke wezens en spoken. En die moet je in de actie-game zien te verslaan. Ondanks dat de game in oktober uitkomt, hebben we nog niet veel gameplay van de game gezien. Dat zal waarschijnlijk binnenkort veranderen.

Wil je meer lezen over alles dat met de PlayStation 5 te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Ratchet & Clank: Rift Apart: de beste game van de PS5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen