Deze 5 PS4-games verdienen zonder twijfel een PlayStation 5-vervolg

Games Jelle van Es 28 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Met de komst van de PlayStation 5 zie je dat er steeds meer focus komt op die spelcomputer en nemen we langzaam afscheid van de PlayStation 4. Sinds 2013 hebben we games op die fijne spelcomputer kunnen spelen. En in die tijd zijn er heel wat toffe games verschenen. Een aantal van die PS4-games hebben inmiddels al een vervolg in ontwikkeling. Maar tegelijkertijd kunnen we ook een klein beetje dromen over wat er mogelijk is. Dit zijn daarbij vijf games die wat mij betreft een vervolg mogen krijgen.

PS4-games die een vervolg verdienen

1. Ghost of Tsushima

Met Ghost of Tsushima hebben we één van de beste games die vorig jaar op de PS4 verscheen. De game neemt je mee naar het kleine Japanse eiland Tsushima, die aan het begin van het avontuur wordt veroverd door de Mongolen. Het is aan jou om een soort van verzet op te bouwen en de bezetters te verslaan. Het is een heerlijk open wereld avontuur met vele dingen die je kunt ontdekken. Nu lijkt het me lastig om een vervolg met dezelfde soort setting te brengen, maar wellicht dat de ontwikkelaar zich met deze game laat inspireren tot een ander avontuur dat eveneens in Japan kan plaats vinden. Want de sfeer, de natuur en de stijl van de game is ijzersterk. Dat mag ook gezegd worden voor de gameplay, want het vechtsysteem is echt top. Lees hier de review van de game.

Scoor hem hier

Ghost of Tsushima PS4
Ghost of Tsushima (Afbeelding: PlayStation)

2. The Last of Us Part II

Zowel het origineel als het vervolg in de vorm van The Last of Us Part II zijn de betere games die je binnen de PlayStation-familie kan spelen. Deze PS4-game heeft qua verhaal een mooi einde, maar er is tegelijkertijd genoeg ruimte om er meer van te zien. Het helpt daarbij ook dat de schrijver van het script inmiddels al het verhaal voor een eventueel derde deel af heeft. Dat zal echter nog wel wat jaartjes duren. Maar als die game dan verschijnt, dan is het waarschijnlijk één van de grote games voor de PlayStation 5. Lees hier de review van de game.

Scoor hem hier

The Last of Us Part II PS4
The Last of Us Part II (Afbeelding: PlayStation)

3. Bloodborne

De Dark Souls-games, en voorloper Demon’s Souls, hebben een nieuw soort genre neergezet. Games die het moeten hebben van een enorm hoge moeilijkheidsgraad. Andere titels die binnen dit genre passen zijn Nioh en Sekiro. Op Nioh na zijn al deze games gemaakt door From Software. Tussendoor brachten ze ook nog de even de exclusieve PS4-game Bloodborne uit. Een titel die ook erg moeilijk is, maar qua setting net wat anders brengt. En daardoor is de game ook perfect om er een vervolg op uit te brengen. Dat zal waarschijnlijk nog wel even duren, want eerst komt de ontwikkelaar nog met Elden Ring, waar we hopelijk dit jaar meer van te zien krijgen.

Scoor hem hier

Bloodborne
Bloodborne (Afbeelding: PlayStation)

4. Persona 5

Wanneer je het hebt over Japanse RPG’s, dan heb je met Persona 5 zonder twijfel één van de beste games van de laatste jaren. De game kwam exclusief uit op de PS4 en kreeg later ook nog een uitgebreidere versie in de vorm van Royal. Het zou op zich logisch zijn dat Atlus met een nieuw deel in de serie komt. De games staan op zich redelijk los van elkaar, waardoor je Persona 6 dus straks makkelijk kan spelen op de zonder enige vorm van voorkennis. De laatste twee games in de serie brachten een mix tussen het leven van een scholier en de strijd tegen het kwaad. Zowel Persona 4 (die zelfs nog op de PS2 verscheen) en 5 zijn echte topgames. Het enige nadeel is dat het waarschijnlijk weer een paar jaar duurt voordat we een vervolg gaan zien. Lees hier de review van de game.

Scoor hem hier

Persona 5
Persona 5 (Afbeelding: Atlus)

5. Marvel’s Spider-Man

De laatste game in deze reeks met PS4-games die we graag op de PlayStation 5 willen zien is er één die eigenlijk al een soort van vervolg heeft. Toch is Marvel’s Spider-Man: Miles Morales niet echt een tweede deel. Het is meer een Spider-Man 1.7. En je wilt echt een tweede deel. Deze keer weer met Peter Parker, die het in zijn rol van Spider-Man vast weer aan de stok krijgt met de vele schurken in de game. En dan tussendoor lekker slingeren door de stad New York. Ja, dat lijkt ons wel iets. Lees hier de review.

Scoor hem hier

PS4 Marvel’s Spider-Man
Marvel’s Spider-Man (Afbeelding: Insomniac Games)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen