Amazon Prime duurder in Europa, maar geldt het ook voor jou?

Apps Jeroen Kraak 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

In een flink aantal landen in Europa wordt Amazon Prime duurder. De grote vraag is natuurlijk of dit ook voor Nederland geldt.

We leven op dit moment helaas in een periode dat veel dingen duurder worden. Zo betaal je meer voor een liter benzine bij de pomp, is een biertje in het café duurder en over de energieprijzen hoeven we het al helemaal niet te hebben. Ook Amazon Prime wordt duurder in verschillende landen. Krijgen wij die prijsstijging ook voor onze kiezen?

Prijzen Amazon Prime verhoogd

Vandaag kwam naar buiten dat in verschillende landen de prijs voor Amazon Prime flink omhoog gaat. Zo stijgt de prijs in het Verenigd Koninkrijk van 79 naar 95 pond en moeten Duitsers nu 89,90 euro betalen voor een jaar in plaats van 69 euro.

In Nederland ligt de prijs van Amazon Prime laag. Sterker nog, in ons land betalen we het minst van de hele wereld voor de dienst. Het lidmaatschap kost 2,99 euro per maand.

Hoe zit het in Nederland?

Je zal dus wel verwachten dat de prijs ook in Nederland zal stijgen. Wij hebben bij het bedrijf navraag gedaan of dat daadwerkelijk zo is, maar dat blijkt niet het geval. “De prijs voor Nederlanders met een Amazon.nl-account blijft onveranderd.” Toch geeft het bedrijf wel een waarschuwing aan Nederlanders met een account op Amazon.de. Als je gebruik maakt van de Duitse versie van Prime moet je wel meer gaan betalen. Je kunt dus het best gebruik blijven maken van de Nederlandse versie.

5 redenen waarom een Amazon Prime-abonnement de moeite waard is

Natuurlijk is er ook een reden waarom de prijs in Nederland niet omhoog gaat. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de positie van Amazon in ons land. In tegenstelling tot andere landen is Amazon nog redelijk klein in Nederland. Concurrenten als Bol.com en Coolblue zijn hier (nog steeds) veel groter. Het wil dus vooral klanten trekken door de lage prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen