Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 9 nov 2021

Amazon Prime Video zet vol in op Nederlandse originals

Amazon Prime Video heeft vier nieuwe Nederlandse originals aangekondigd. Deze kun je al heel snel verwachten op de streamingdienst.

Streamingdiensten zetten vol in op Nederland. Eerder kondigde Netflix al aan met een Nederlandse hoofd content te werken en niet veel later volgde Amazon met hetzelfde nieuws. Die laatste partij laat nu zien dat het menens is en gaat vol in de aanval.

Amazon op jacht naar Netflix

Netflix maakt al een tijdje Nederlandstalige originals. Zo kunnen we inmiddels niet meer zonder Undercover en kwamen later ook onder andere Ares en Forever Rich naar de streamingdienst. Met Dirty Lines staat er bovendien nog een original op de planning. Disney+ kwam al met de Feyenoord-documentaireserie en de grote vraag is wat er nog meer bij het Amerikaanse bedrijf in het vat zit.

Amazon Prime Video kocht natuurlijk al wat Nederlandse content. Zo zien we daarop onder andere Het Jachtseizoen, Jiskefet, de films van Jandino Asporaat en kwam recent Trex naar de streamingdienst als eerste original. Daar komt in december een flinke klap bij.

Nieuwe originals op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video kondigt namelijk vier nieuwe Nederlandse originals aan die al snel naar de streamingdienst komen. Sterker nog, ze zijn vanaf december al te zien. Wij vertellen je wat je kunt verwachten

Donnie op de Monnie – 1 december

Rapper Donnie heeft in no-time een naam opgebouwd in Nederland. Zo heeft hij nu een hit met René Froger. In deze show gaan we op pad met de rapper en zien we hoe hij zich onderdompelt in de levens van voetbalsterren, YouTubers, rappers, influencers, modellen, topondernemers en vele andere sterren. Hij wil kijken of het ze alleen om hun geld gaat, of misschien om iets anders.

Comedy Club – 3 december

Dat comedy scoort zien we al op de verschillende videodiensten. Zo zetten HBO Max en Netflix er al vol op in. In Nederland doet Amazon er een schepje bovenop en komt nu met Comedy Club. Hierin krijgen zes Nederlandse cabaretiers de kans om een show voor het platform te maken zoals zij willen. Het zijn niet de minste namen die meedoen: Arjen Lubach, Guido Weijers, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Jandino en Roué Verveer.

Dutch Wheels – 7 december

Deze zesdelige realityserie gaat over het Rotterdamse bedrijf Absolute Motors, het snelstgroeiende auto tuning bedrijf van Europa. Hier customizen de medewerkers de meest exclusieve auto’s ter wereld de auto’s voor hun kleurrijke klanten. Zo zien we onder andere Rico Verhoeven, Juston Kluivert en een aantal andere bekenden voorbijkomen. We zien het verhaal achter de bijzondere auto’s.

Over Grenzen – 16 december

De Rotterdamse en Antwerpse haven zijn de ideale doorvoerroutes voor drugs uit Zuid-Amerika. In deze vierdelige serie zien we de sleutelrol die Nederland en België spelen in die industrie. De strijd tussen gespecialiseerde politie-eenheden en machtige ondergrondse drugskartels worden in beeld gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Amazon Prime Video zet vol in op Nederlandse originals
Sluiten