Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 26 okt 2021

Android 12 komt naar Asus: wanneer je de update kunt verwachten

De Taiwanese fabrikant Asus maakt bekend wanneer je de Android 12-upgrade mag verwachten voor je smartphone. Het is helaas niet zo dat er heel veel toestellen aan bod komen, dus je moet een beetje mazzel hebben. Het bedrijf brengt de upgrade in elk geval op z’n minst naar twee ZenFone- en drie ROG-smartphones toe.

Aangezien Google eerder een stabiele versie van Android 12 aankondigde, is het nu de beurt aan smartphonemakers. Zij moeten laten weten wanneer eigenaars van hun smartphones de upgrade kunnen ontvangen. Dan moeten ze daarvoor natuurlijk wel in aanmerking komen. Dat is helaas niet voor iedereen het geval.

Asus brengt binnenkort Android 12 uit

Voor het einde van het jaar moet de eerste update uitrollen. Asus laat weten dat gebruikers alle verbeteringen van Android 12 mogen verwachten. Daar bovenop komen de verbeteringen ten aanzien van de accuduur en de prestaties. Die voert Asus zelf door en zijn dus exclusief te gebruiken op de smartphones van de fabrikant.

ASUS ROG Phone 5 review
De interface van het toestel (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De ZenFone-lijn krijgen specifieke ZenUI-veranderingen, zoals een gestroomlijnd bedieningspaneel, verbeterde zichtbaarheid en meer aanpassingsmogelijkheden. De Android 12-upgrade komt naar de volgende toestellen toe. Als eerste zijn de Asus ZenFone 8 en de ZenFone 8 Flip aan de beurt, in december.

ROG en ZenFone-lijnen

In het eerste kwartaal van 2022 zijn de Asus ROG Phone 5 en Asus ROG Phone 5S aan de beurt. Wanneer het zo ver is, dat moet je dus nog even afwachten. Eigenaars van de ZenFone 7 en ROG Phone 3 hebben minder geluk: dit zijn ergens in de eerste helft van 2022 aan de beurt. Overige smartphones worden niet genoemd.

Voor alle genoemde smartphones geldt dat het nog niet precies duidelijk is wanneer de upgrades verschijnen. We moeten het dus voorlopig doen met de genoemde maanden, kwartalen of het halve jaar. Wanneer de upgrade naar Android 12 beschikbaar is, dan krijg je daar vanzelf melding van op je smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Phone Arena

Reageer op artikel:
Android 12 komt naar Asus: wanneer je de update kunt verwachten
Sluiten