Hoe je binnenkort met Android Auto alles in jouw huis bestuurt

Smart Home Jeroen Kraak 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Android Auto is een ontzettend fijne tool om te hebben voor onderweg. Dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Al blijkt dat je het vanaf nu ook ideaal kunt gebruiken om je huis te besturen. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je alles.

Waarschijnlijk gebruik je Android Auto vooral voor het navigeren met Google Maps, maar je kunt er natuurlijk zoveel meer mee. Het is eigenlijk gewoon je smartphone op je scherm. Daardoor kun je makkelijk bijvoorbeeld een podcast of afspeellijst selecteren.

Bestuur je huis met Android Auto

Toch zijn dat vooral de opties die je in je auto gebruikt. Wat veel mensen niet weten, is dat je met Android Auto ook apparaten in je huis kunt besturen. Wellicht vraag je je nu af wat je er precies aan hebt, maar het kan natuurlijk heel handig zijn.

Google staat ontwikkelaars nu toe om het Internet of Things naar Android Auto te brengen. Hierdoor krijg je een flink aantal apps erbij in je auto die hartstikke handig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de beveiliging van jouw huis aan- of uitzetten als je in de auto zit en hoef je niet meer opdrachten in te spreken via Google Assistant.

Google biedt de makers van IoT-apps speciale templates aan die geoptimaliseerd zijn voor in de auto. Als ontwikkelaars dat hebben gedaan zijn die apps dus terug te vinden in de Play Store en kun je ze dus meteen downloaden.

Toch is de functie niet helemaal nieuw. In 2021 bracht Samsung al zijn SmartThings-app naar Android Auto. Nu maakt Google het echter voor meer ontwikkelaars mogelijk.

Nog meer mogelijkheden

Het is dus te hopen dat andere ontwikkelaars dit snel oppakken voor je Android-toestel. Wellicht wil je ook gewoon je slimme lampen, thermostaat of beveiligingssysteem besturen via jouw auto. Zo kom je niet in een donker of koud huis thuis.

Afgelopen jaar voerde Google al flink wat vernieuwingen door voor Android Auto. Zo kun je zelf gemakkelijk bepalen wat je op je scherm in de auto wil zien. Meer daarover lees je hier.

5 goedkope elektrische auto’s die veel leuker zijn dan een Tesla

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen