Android Auto krijgt grote metamorfose die je binnenkort al kunt gebruiken

Elektrische auto's Jeroen Kraak 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Android Auto is de ideale compagnon als je op weg bent. Dat kan natuurlijk allemaal nog beter denkt Google en dus kondigt het tijdens CES 2023 vernieuwingen aan die je snel kunt gebruiken.

De CES is in volle gang. Het is de grootste elektronicabeurs ter wereld, waar we allerlei nieuwigheden zien op het gebied van hardware en software. Ook Google is present en het toont ons een nieuwe versie van Android Auto. Eentje waar we om staan te springen.

Android Auto wordt vernieuwd

Google geeft Android Auto een compleet nieuwe interface. Het doel is om het allemaal nog makkelijker te maken. Zo moet je beter kunnen navigeren, communiceren met je vrienden en simpeler muziek en podcasts afspelen. Dat is natuurlijk allemaal niet heel spectaculair maar wel verrekte handig.

Als je bijvoorbeeld muziek afspeelt via Android Auto krijg je ook een nieuwe mediakaart te zien. Hierop staat bijvoorbeeld de albumcover. Zo ziet het er weer net wat mooier uit. Zo zie je een voortgangsbalk voor muziek en podcasts en worden WhatsApp-oproepen toegevoegd.

Al snel in jouw auto

Wat handig in plaats van mooi is, is de nieuwe quick launcher in Android Auto. Zo kunnen bestuurders snel en makkelijk toegang krijgen tot hun recent gebruikte apps. Dit gebeurt door middel van een splitscreen. Dat scheelt een hoop zoekwerk en dat is in een auto natuurlijk verrekte handig. Je wil natuurlijk niet te lang zoeken als je bijvoorbeeld bij een verkeerslicht staat te wachten.

Maar niet alleen de interface verandert van Android Auto. Ook Google Assistent krijgt een grotere rol. En dat is natuurlijk net zo fijn als in een auto. Deze gaat je nu slimmere suggesties weergeven. Zo krijg je herinneringen aan gemiste oproepen en makkelijker toegang tot muziek. Zo blijven je ogen gewoon op de weg gericht.

Het mooie is dat je niet lang op de update voor Android Auto hoeft te wachten. De functie wordt nu al uitgerold. Je kunt er dus al snel mee aan de slag in jouw auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen