Dennis Mons
Dennis Mons Elektrische auto's 27 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom je dankzij Android je autosleutels thuis kunt laten

Dankzij NFC is het voor sommige gebruikers mogelijk om de auto te ontgrendelen en zelfs starten. Maar het gaat verder dan alleen een standaard digitale sleutel. Het is nu ook mogelijk om dat met je Android-telefoon te doen.

Near Field Communication is ontzettend handig. Zo kan je makkelijk betalen met je telefoon of smartwatch, maar nu dus ook je auto openen en te starten. Je hoeft daarvoor alleen je apparaat bij het slot te houden. Dat is voor weinig auto’s al mogelijk, zoals de Tesla, maar daar komt verandering in.

Dankzij Android binnenkort voor iedereen

Dankzij Google kan je je telefoon gebruiken als autosleutel, en is het zelfs mogelijk om de functie van een afstand te gebruiken. Met UWB (Ultra-Wide Band) kan je dus je telefoon in je broekzak of tas houden.

Er zijn vooralsnog een handjevol toestellen die dat ondersteunen. Hieronder vallen de Pixel 6 Pro, Pixel 7 Pro, Samsung Galaxy S21 Plus, Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy S22 Plus, Samsung Galaxy S22 Ultra, Galaxy Fold2, Fold3 en Fold4.

Het probleem is echter niet het aantal toestellen die dit ondersteunen, maar het aantal auto’s. Op dit moment is het namelijk alleen BMW die de functionaliteit serieus toepast. Toch is het een kwestie van tijd dat veel meer wagens gebruik maken van de ‘Android digital key’.

BMW, Android
Ideaal als je je sleutels wel eens vergeet. (Afbeelding: BMW)

Google is een partnership aangegaan onder de Car Connectivity Consortium-vlag. Hieronder vallen autofabrikanten als General Motors, Honda, Hyundai en Volkswagen.

Kan je de digital key gebruiken als je telefoon leeg is?

Vanwege het feit dat NFC- en UWB-technologie zeer weinig stroom nodig hebben, stelt Google dat je theoretisch de Android-sleutel nog een paar uur kan gebruiken nadat je telefoon leeg is.

Je kan voor het installeren een link aanvragen bij je autofabrikant. Ook hebben sommige auto’s al een app ingebouwd waarbij je alleen hoeft in te loggen. Het verbinden met je telefoon is dus zo gepiept.

Met andere woorden: je autosleutels kunnen binnenkort dus gewoon thuis gelaten worden. Of is het sowieso handig om een back-up op je telefoon te hebben, mocht je ze zijn vergeten.

Check hier andere toffe functies die je uit je Android-telefoon kunt halen.

Sick! Je Android-telefoon ontdekt aardbevingen voordat ze gebeuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Waarom je dankzij Android je autosleutels thuis kunt laten
Sluiten