Hoe Google het leven van Android-gebruikers een stuk makkelijker maakt

Smartphones Mark Hofman 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Iedere maand rolt Google een belangrijke update naar buiten voor Android. Deze strategie moet ervoor zorgen dat smartphones goed blijven functioneren, veilig blijven én nieuwe features krijgen. In het geval van mei 2022 is er wederom veel te beleven, maar springt er één verbetering tussenuit.

Google heeft besloten om zijn Nearby Share-feature, dat gezien kan worden als de Android-variant van AirDrop, bij te werken. Het gaat om een kleine verbetering, maar het voordeel voor de consument is groots.

Google maakt leven Android-gebruiker makkelijker

Door de nieuwe update van Google krijgen Android-gebruikers meer gemak. Het bedrijf voorziet de Nearby Share-functionaliteit namelijk van een prettige toevoeging. Waar voorheen ieder bestand apart goedgekeurd moest worden, kun je nu onbeperkt delen tussen je eigen apparaten. Een kleine toevoeging die de functionaliteit flink weet te verbeteren.

Dankzij Nearby Share is het dus mogelijk om makkelijk bestanden te delen tussen twee apparaten. Het is de Android-versie van Apple’s AirDrop. Fijn dat Google dit doet, want het maakt het versturen van foto’s bijvoorbeeld een heel stuk makkelijker. Je selecteert simpelweg een bepaalde foto, deelt hem via Nearby Share en hij staat in mum van tijd op een andere telefoon of tablet. Ideaal!

Nearby Share
AirDrop-rivaal Nearby Share op Android. (Afbeelding: Google)

Om gebruik te maken van de vernieuwde versie is het nodig om de Android-update van mei 2022 te installeren. Het gaat bij Google Play Services om versie 22.15 en bij de Google Play Store om versie 30.3.

Meer verbeteringen in mei 2022

Uiteraard is de kleine wijziging aan Nearby Share niet het enige wat de update met zich meebrengt. Google laat in de changelog (die je hier kunt lezen) weten wat er nog meer veranderd voor Android-gebruikers. Het wordt makkelijker om een game te spelen terwijl deze nog gedownload moet worden, kritieke fouten worden opgelost en het is makkelijker om bepaalde apps te ontdekken.

Hoe jij deze gloednieuwe versie van Android nu al kunt proberen

Wist jij trouwens dat er dit jaar een gloednieuwe versie va Android verschijnt? Eentje die je nu al kunt proberen op je eigen smartphone? Voor meer informatie, check je het artikel via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen