Vergeet jij ook wel eens iets? Probeer deze 5 iOS en Android apps dan eens!

Smartphones Mark Hofman 2 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

We vergeten allemaal wel eens dingen en daar is helemaal niets mis mee. Het één is misschien iets lastiger te verkopen dan de ander, maar feit blijft dat vergeetachtigheid bij de mens hoort. Al zijn er natuurlijk wel een aantal handige applicaties voor Android en voor iOS die je erbij kunnen helpen.

Gezien het feit dat er de afgelopen 24 uur ontzettend veel te doen is rondom Mark Rutte en de vergeetachtigheid van de beste man, hebben we eens goed in de Play Store en App Store rondgekeken. Simpelweg om nu eens te kijken welke 5 applicaties deze vervelende situatie hadden kunnen voorkomen. Niet alleen handig voor meneer Rutte, maar ook zeker voor jou en voor mij.

Galaxy S21 Ultra: 5 apps en features waarmee je er het meeste uithaalt

Vijf handige apps die Mark Rutte had kunnen gebruiken

De volgende vijf To Do-apps zijn zonder enige twijfel het proberen waard:

#1 TickTick

TickTick behoort tot een van de meest populairste To-Do apps. Zowel op Android als op iOS stijgt de applicatie in populariteit en dat is ook zeker niets. TickTick is een uiterst overzichtelijke app die ook nog eens erg gebruiksvriendelijk werkt. In combinatie met notificaties, widgets, ondersteuning voor een webversie en een handig Habit-tracking tool vergeet jij vanaf nu nooit meer wat. Niet wat je gedaan hebt, niet wat je moet doen en niet welke gevoelige uitspraken je wel of niet gedaan hebt.

TickTick is hier te downloaden voor Android en hier voor iOS!

To Do Apps Android iOS
TickTick on the Click (Afbeelding: Appest Limited)

#2 OmniFocus

Mensen met een echte GTD mentaliteit (Getting Things Done) zullen zonder twijfel gelukkig worden van OmniFocus. De app mag in lijsten zoals dit dan ook zeker niet ontbreken. Deze To-Do tool is voorzien van veel verschillende functionaliteiten om je taken je workflow uitstekend in elkaar over te laten lopen. We zouden hier een hele lijst aan features kunnen opnoemen, maar als jij een goeie kunt bedenken is de kans zo’n 90% dat OmniFocus de functie biedt. De app is alleen beschikbaar voor iPhone, iPad en Mac en kost je wel wat geld. Maar geloof ons dat het land regeren op deze manier nooit meer fout kan gaan.

OmniFocus is via deze link te downloaden voor iOS!

To Do Apps Android iOS
Hou de focus op je taken (Afbeelding: Omnigroup)

#3 Todoist: puur goud voor Android en iOS!

Als we puur kijken naar de meest efficiënte app op dit gebied dan kunnen we niet anders dan kijken naar Todoist. De app wordt bij ons op de redactie dagelijks gebruikt en zorgt ervoor dat je zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk je taken voor je hebt. De app is zeer simplistisch te noemen, maar is tegelijkertijd ontzettend krachtig door de ondersteuning voor bijna alle platformen. Het maakt niet uit op welke manier je te werk gaat, de kans dat Todoist zich netjes aansluit aan je workflow is bijzonder groot.

Je haalt Todoist via deze link binnen voor Android en via deze link voor iOS!

To Do Apps Android iOS
Gewoon lekker doen! (Afbeelding: Doist inc.)

#4 Habitica

Wie grote moeite heeft om zijn takenlijst normaal gesproken door te werken, die heeft misschien een beetje extra motivatie nodig. Daarom is Habitica echt een dikke aanrader te noemen. Voorheen stond het platform namelijk bekend als HabitRPG, wat eigenlijk de essentië van het platform al bovenwater brengt. Habitica maakt van je dagelijkse taken een RPG-game en zorgt ervoor dat jij, door middel van beloningen, jezelf blijft ontwikkelen. Hoe meer taken je voltooid hebt, hoe beter het met je personage gaat. Is dat niet fantastisch om te doen tijdens een saai debat of een vervelende vergadering?

Haal Habitica hier binnen voor Android en download ’em hier voor iOS!

To Do Apps Android iOS
Spelen met je taken (Afbeelding: Habitica)

#5 Microsoft To Do: Wunderlist alternatief voor Android en iOS

Wunderlist behoorde jarenlang tot de beste en populairste To-Do apps van de gehele markt. Microsoft nam de app in 2015 en helaas gebeurde er daadwerkelijk waar veel mensen voor vreesde: Wunderlist verdween en Microsoft ging door met To Do. Wie opzoek is naar een applicatie die net zo werkt als Wunderlist, die wordt met Microsoft To Do helaas teleurgesteld. We hebben hier echt te maken met een ander platform die hier en daar wel wat nostalgie met zich meebrengt. Microsoft To Do is zeker niet de beste app uit het rijtje, maar komt wel het dichtst in de buurt van het oh-zo-fijne Wunderlist.

Download Microsoft To Do hier voor Android en hier voor iOS!

To Do Apps Android iOS
Geen Wunderlist, maar toch! (Afbeelding: Microsoft)

Meer Android en iOS?

Bij WANT richten we ons dagelijks tot Android en iOS. De twee populaire besturingssystemen hebben veel te bieden en daarom zetten we vaak toffe apps, handige tips en weetjes voor je op een rij. Zo zijn de onderstaande video’s zeker aan te raden:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen